Concerten

programma Muziek in de Cathrien najaar 2018

 

Een uurtje genieten!

Voorwoord van voorzitter Henny Houben

Het programma van Muziek in de Cathrien voor het najaar van 2018 ligt voor u. Na de geweldige muzikale viering vorig najaar van het 150-jarig bestaan van de Sint Catharinakerk willen we die uitdaging voortzetten. Ook nu zult u een gevarieerd programma aangeboden krijgen. Met een orgelfestival in september, een operavoorstelling in december en met prachtige koor-en kamermuziekconcerten in kerstsfeer.

Wij zetten onze traditie voort door elke eerste zaterdag van de maand een concert te organiseren, voorafgegaan door muziek gespeeld op de grootste beiaard van Europa! Elke maand komen koor-, orgel- en kamermuziek in allerlei gedaanten tot muzikale hoogtepunten. Naast professionals krijgen ook amateurs en studenten hier een podium.

Er is dus voor de muziekliefhebber ‘voor elk wat wils’ . Voor wie ‘s avonds niet meer weg wil is er een mogelijkheid om ’s middags een concert te bezoeken voor een niet al te hoge entreeprijs. Veel vrijwilligers zorgen er elke week weer voor dat deze concerten kunnen plaatsvinden.

Een uurtje genieten in de prachtige omgeving die de Catharinakerk u biedt?
Leest u verder wat er de komende maanden ten gehore wordt gebracht en kom zeker eens luisteren.

De wekelijkse concerten beginnen – tenzij anders vermeld – om 15.00 en duren een uur.