Ruud Huijbregts | Orgel

zaterdag 22 april | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Ruud Huijbregts

Ruud Huijbregts studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg orgel bij Hub.Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel. Verder volgde hij nog diverse cursussen en masterclasses o.a. bij Luigi Tagliavini, Albert de Klerk en Kamiel d’Hooghe (orgel) en Joop van Zon (orkestdirectie).

Hij is op verschillende terreinen actief: als organist, klavecinist/ continuospeler en als koordirigent gaf hij vele concerten in binnen- en buitenland, en verzorgde hij diverse radio- ,televisie- en cd-opnamen. In 2006 verscheen een cd met het complete werk van Herman Hollanders, die in de vroege 17e eeuw o.a. organist was van de Eindhovense Catharinakerk.
Orgelconcerten o.a. in St. Paul’s Cathedral in Londen, de Utrechtse Domkerk, de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem en de Sint Jan te ‘s Hertogenbosch. Samen met het Brabants Orkest in het Concertgebouw te Amsterdam en op het concertorgel in het Muziekgebouw ‘Frits Philips’ te Eindhoven.

In 1981 richtte hij het Eindhovens Vocaal Ensemble op, thans Collegium Vocale Eindhoven geheten. Met dit koor voerde hij vele grote koorwerken uit, waaronder Bach’s Johannes- en Matthäus-Passion, Magnificat en Hohe Messe, de Mariavespers van Monteverdi, het Requiem en de mis in c klein van Mozart en de grote missen van Haydn. Daarnaast ook vele werken van hedendaagse componisten o.a. Kodaly, Britten, Toebosch, Maessen, Manneke en Pärt. In 2020 voerde hij met het CVE de wereldpremière van Planctus Cygni van Gerard Beljon uit tijdens November Music in ‘s Hertogenbosch.

Ruud Huijbregts is mede-initiatiefnemer en artistiek leider van Collegium Musicum Eindhoven. Hierin participeren het Collegium Vocale en Collegium Instrumentale in de concertserie ‘Muziek in de Cathrien’, wekelijkse concerten met uiteenlopende bezettingen op zaterdagmiddag in de Eindhovense Stadskerk St.Cathrien.

Hij is docent orgel, klavecimbel, muziekgeschiedenis en uitvoeringspraktijk bij AMPA van het Fontys Conservatorium te Tilburg en was vele jaren docent orgel en klavecimbel aan de CKE muziekschool te Eindhoven en dirigent van het studentenkoor Vokollage van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap “Quadrivium”. Sinds 1991 is hij organist aan de Eindhovense Stadskerk St. Cathrien en sinds 1996 als dirigent/organist verantwoordelijk voor de kerkmuziek in de stadskerk. In 2011 werd hij benoemd tot stadsorganist van Eindhoven.


Prijzen

  • Aan de kassa: €12,-
  • Strippenkaart: 1 strip
  • CKE-kaarthouders: €10,-
  • CJP / Student: €5,-
  • Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor