Stadskerk St. Cathrien
Het grote Verschueren Orgel
Collegium Vocale Eindhoven
Previous slide
Next slide

s’OTTOvoces | Koor

Uitvoerenden

s’OTTOvoces:

 • Annelies Schep en Josje Zwaans (sopraan)
 • Anita van Ek en Simone Gerich (alt)
 • Frans Koevoets en Ruud Kuhn (tenor)
 • Henk Hoonhout en Bart Heijne (bas)

Şeniz Duru (Pianiste)

Programma

 1. Mendelssohn (Frühlingsfeier)
 2. Brahms (Sehnsucht en Nächtens, op. 112 nr. 1/2, met piano)
 3. Schubert (Impromptu nr. 3, piano solo)
 4. Saint-Saëns (Calme des nuits en Les fleurs et les arbres)
 5. Fauré (Cantique de Jean Racine, met piano of orgel)
 6. Chopin (n.n.b., piano solo)
 7. Stanford (The Blue Bird en Farewell, My Joy)
 8. Elgar (Death On The Hills en The Fountain)
 9. Vonk (nieuw werk)
 10. Saygun (Anadolu’dan, op. 25, 1. Meseli, piano solo)
 11. Saygun (Katibim Türküsü)
 12. Gjeilo (The Rose, met piano)
 13. Lauridsen (Sure On This Shining Night, met piano)

Over de uitvoerenden

Het achtkoppige Brabantse vocaal ensemble s’OTTOvocess viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Het start het jubileumjaar met een concert met Romantische koorwerken die door de jaren heen tot het zeer uitgebreide repertoire van het ensemble zijn gaan behoren. Voor het eerst worden ze nu in één programma samengebracht.

Het bestaat uit prachtige, wereldlijke werken uit de 19e en 20e eeuw van Duitse, Franse, Engelse, Amerikaans-Scandinavische en Turkse Romantische componisten. Verschillende werken worden a capella gezongen, een aantal wordt begeleid door de Eindhovense pianiste Seniz Duru. Zij zal ook een aantal passende solostukken als intermezzi spelen.

Een aantal werken springt er uit. Eén ervan is tevens het enige religieuze stuk: de ‘Cantique de Jean Racine’ van Fauré. Muzikaal passend in het programma, maar tegelijk mooi contrasterend met de zoetheid van de wereldlijke stukken. Het andere stuk wordt door s’OTTOvoces in première gebracht: het betreft een op Brahms geënt nieuw werk van de Eindhovense componist Fred Vonk, op een tekst van Wordsworth. Verder zijn Gjeilo en Lauridsen, net zo min als Vonk, natuurlijk geen Romantische componisten, maar hun werken vormen wel mooie afsluiters, met een weelderig en harmonieus geluid.

Vocaal ensemble s’OTTOvoces werd opgericht in 2009 en bestaat uit acht enthousiaste en zeer ervaren zangers. Het ensemble (zonder dirigent) wil mensen verrassen en verbinden door middel van muziek: ‘we staan letterlijk dicht bij ons publiek en maken zowel oude als nieuwe vocale muziek toegankelijk.’ Met een actuele programmering, waarin naast muziek vaak ook teksten en andere elementen worden verwerkt, reflecteert het ensemble op maatschappelijke ontwikkelingen.

Pianiste Şeniz Duru (1974) werd geboren in Turkije. Ze studeerde van 1985 tot 1996 piano bij o.a. Secil Akdil aan het Dokuz Eylül Universiteit Staatsconservatorium in Izmir, waar ze haar studie afsloot met het masterdiploma. Daarna volgde zij masterclasses bij onder anderen Zöhrab Adıgüzelzade, Martin Berkofsky en Edna Golandsky. In 2001 behaalde zij haar DMA-graad. Şeniz speelde vele solorecitals en werkte mee aan talloze concerten in Engeland, Duitsland, Rusland, Italië, Portugal en natuurlijk Turkije. Ze was medeoprichter van het Aegean Piano Trio en verzorgde daarmee, naast het uitvoeren van het bekende repertoire, wereldpremières van composities van verschillende hedendaagse Turkse componisten.

Şeniz was ruim twintig jaar als hoofdvakdocent piano en kamermuziek verbonden aan het DEÜ Staatsconservatorium in Izmir. Vele jaren was zij bovendien hoofd van de vakgroep piano. Van 2002 tot 2013 was Şeniz tevens als adjunct-directeur verbonden aan het Instituut voor Schone Kunsten van DEÜ en in 2015 en 2016 was zij directeur van het DEÜ Staatsconservatorium. In 2018 verhuisde Şeniz naar Nederland en richtte zij haar eigen pianoschool op in Eindhoven. Zij geeft pianoles op alle niveaus, speelt solo- en kamermuziekconcerten, begeleidt vocaal ensembles en koren en maakt deel uit van het Eindhovens ensemble Tango de Barrio. Şeniz is lid van EPTA Nederland.

Datum

20 apr 2024

Tijd

15:00 - 16:00

Locatie

Stadskerk St. Cathrien
Begijnenhof 2, Eindhoven
 • Genre:


 • Tickets aan ingang van de kerk of online: