Stadskerk St. Cathrien
Het grote Verschueren Orgel
Collegium Vocale Eindhoven
Previous slide
Next slide

Hoegee | orgel, Osorio | slagwerk

Uitvoerenden

  • Jan Hoegee, orgel
  • Joaquim Osorio, slagwerk

Programma

  • Dupré: Evocation; Paparousos: 2.2
  • Liszt: Ad Nos, ad salutarem undam

Over de uitvoerenden

Jan Hoegee is ingenieur en werkzaam bij TNO. Als een uit de hand gelopen hobby studeerde hij laterorgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten en Aart Bergwerff. Hij volgde diverse masterclasses o.a. bij Thomas Trotter en Ludger Lohmann.

Op freelance basis werkthij mee aan diverse projecten en concerten. Zo nam hij deel aan het Festival Classique en het GergievFestival en concerteerde in de Laurenskerk Rotterdam, de Nieuwe Kerk Amsterdam en de Catharinakerk te Eindhoven. Vanaf 2014 was Jan cantor-organist van de Lutherse gemeente teLeiden. Deze gemeente is helaas gestopt. Momenteel is hij als organist verbonden aan diverse kerkenin de regio Rotterdam en volgt hij een masterstudie orgel bij Ruud Huijbregts aan het TilburgsConservatorium. In dit kader volgt hij tevens gastlessen bij Ben van Oosten en Hayo Boerema.

Joaquim Osório begon zijn muzikale reis in zijn geboortestad Coimbra in Portugal. Hier ontdekte hij zijn passie voor muziek en percussie. Hij volgde zijn bachelorstudie in Aveiro enrondde recent zijn masterstudie af aan het conservatorium in Tilburg.

Hij werkt graag samen metandere muzikanten in ensembles en orkesten. Zo speelde hij in enkele professionele orkesten inPortugal, zoals het Orquestra Clássica do centro en Remix Ensemble van Casa da Música. Hij is medeoprichter van Meta Muziek, een slagwerktrio. Dit ensemble vertolkt allerlei soorten repertoire, van de klassieke percussiewerken tot samenwerkingen met andere kunstvormen en het in opdrachtgeven van nieuwe muziek. Joaquim werd ook uitgenodigd om deel uit te maken van het LusoEnsemble, bestaande Portugese muzikanten en gevestigd in Nederland. In dit ensemble ligt de focusvooral op nieuwe muziek en bijna elk project heeft een connectie met Portugal.

 

Datum

22 jun 2024

Tijd

15:00 - 16:00

Locatie

Stadskerk St. Cathrien
Begijnenhof 2, Eindhoven
  • Genre:


  • Tickets aan ingang van de kerk of online: