Beate Loonstra (harp) en Ruud Huijbregts (orgel)
Mahler, Wammes en Handel op harp en orgel

zaterdag 08 februari | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Beate Loonstra (harpiste)

Beate werd op zeer jonge leeftijd op slag verliefd op de harp en speelt al vanaf haar zesde jaar. Ze studeerde bij Erika Waardenburg aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in maart 2017 haar mastergraad (pathway performance) behaalde met een 9,5 en waarbij ze omschreven werd als een ‘waanzinnig talent, technisch geweldig, een allround musicus met een enorme vertelkracht en een heel eigen muzikale identiteit’. Tijdens de master studeerde Beate mede dankzij ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds ook bij Imogen Barford aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar ze ook improvisatielessen volgde.

Beate heeft diverse (eerste) prijzen gewonnen bij o.a. het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en het Rosa Spier Harpconcours. Ze geeft concerten en volgde masterclasses binnen verschillende muziekgenres bij gerenommeerde musici in binnen- en buitenland en soleerde met diverse orkesten. Beate kijkt graag verder dan het geijkte repertoire en werkt daarom samen met componisten om nieuwe composities voor de harp tot stand te laten komen. Ook arrangeert ze zelf muziek voor de harp die in eerste instantie niet voor het instrument geschreven is. Beate is geboeid door de impact die muziek op mens en maatschappij kan hebben, en heeft daarin een avontuurlijke en onderzoekende houding om hier invulling aan te geven. Ze organiseert projecten waarin luisteraars centraal staan en muziek op een laagdrempelige en veelzijdige manier gepresenteerd wordt.

Naast haar liefde voor solospel, speelt Beate graag in ensembles en met koor en/of orkest. Hoogtepunten daarvan zijn o.a. haar duospel met violiste Emmy Verhey, haar samenwerking met het Metropole Orkest, meerdere live optredens op Radio 4 en haar deelname aan de Symphony of Unity op dancefestival Tomorrowland 2019. Beate is als harpdocent verbonden aan De Utrechtse MuziekSchool en Kunstencentrum Nieuwe Vaart Vleuten.


Ruud Huijbregts
Ruud Huijbregts

Organist, klavecinist en dirigent Ruud Huijbregts studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg orgel bij Hub.Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel.  Als organist/klavecinist en dirigent concerteerde hij in diverse Europese landen en werkte hij mee aan vele radio-, TV- en cd-opnamen.

Ruud Huijbregts is  dirigent van Collegium Vocale Eindhoven en was van 1995 tot 2019 dirigent van studentenkoor Vokollage. Daarnaast is hij als artistiek leider leider mede-verantwoordelijk voor de programmering van de serie Muziek in de Cathrien te Eindhoven.

Hij is verder stadsorganist van Eindhoven, hoofdvakdocent orgel aan de Academy of Music and Performing Arts (AMPA, Fontys Hogeschool voor de Kunsten) in Tilburg, docent orgel en klavecimbel bij CKE en dirigent/organist aan de Catharinakerk te Eindhoven.