Capella Sine Nomine o.l.v. André Vis
‘No strings attached’ (transcripties van orkestwerken voor koor)

zaterdag 19 oktober | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Wie heeft een orkest nodig als je Capella Sine Nomine hebt?

Het programma zal voor vele liefhebbers van klassieke muziek een feest van herkenning zijn, maar de composities krijgen een geheel nieuw karakter als ze worden gezongen door de mooie stemmen van Capella Sine Nomine!

Capella Sine Nomine komt in oktober 2019 weer met een nieuw programma: “No Strings Attached”. Deze keer zullen zij prachtige en bekende instrumentale werken zingen die gearrangeerd zijn voor a capella koor. Zo zijn ze te horen als een strijkorkest bij het Agnus Dei van Barber, en als een groot symfonieorkest bij Mahlers Ich bin der Welt Abhanden gekommen en Puccini’s O Mio Babbino Caro. Het programma zal voor vele klassieke muziekliefhebbers een feest van herkenning zijn, maar de composities krijgen een geheel nieuw karakter als ze worden gezongen door de mooie stemmen van Capella Sine Nomine!


Capella Sine Nomine olv André Vis
Capella Sine Nomine olv André Vis

Capella Sine Nomine is een ambitieus projectkoor dat sinds de oprichting in 2013 onder leiding staat van André Vis. Ons doel is om op hoog niveau koormuziek uit verschillende stijlperiodes uit te voeren. Soms zingen we met begeleiding van instrumentalisten, maar meestal a capella. De programma’s zijn altijd uitdagend en verrassend, zowel voor de zangers als voor de luisteraar.


André Vis
André Vis

Dirigent en één van de oprichters van Capella Sine Nomine is André Vis. André studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en kerkmuziek. Koordirectie studeerde hij aan de Hogeschool IDE. Als organist-dirigent is hij verbonden aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, de kerk van de parochie de Vier Evangelisten te Den Haag. Daarnaast is hij dirigent van het Woerdens Vocaal Ensemble, het Utrechts kamerkoor Estrivo, En Chantant en het Christelijk gemengd koor Hosanna. Als docent cantoraat en gemeentezang is hij verbonden aan de cursus kerkmuziek bevoegdheidsverklaring III te Den Haag.