Christine Moraal (Vaals-Gulpen)
Christine Moraal (Vaals-Gulpen) speelt Elgar, Locklair, Messiaen en Welmers

zaterdag 25 januari | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Christine Moraal

Christine Moraal studeerde piano en muziekwetenschap in de VS en behaalde aan de University of Michigan haar Ph.D. in muziekwetenschap. Later ontdekte zij haar passie voor het orgelspel. Zij behaalde haar Bachelor en Master aan het Conservatorium Maastricht bij Hans Leenders en Marcel Verheggen. Haar Masters studie, die zij 2018 succesvol afrondde, werd aangevuld door verdere lessen bij Pieter van Dijk, Bernard Foccroulle, Willem Tanke en Ludger Lohmann.

Louis Comfort Tiffany - Tiffany Window Topeka
Louis Comfort Tiffany – Tiffany Window Topeka

Het samenspel met anderen speelde altijd een grote rol voor haar. Bij het Internationale Orgel-Gesangswettbewerb 2014 in Neuss werd aan haar en haar duo-partner de eerste prijs toegekend. Haar bijzondere interesse gaat uit naar barokmuziek enerzijds, en anderzijds naar de verkenning van nieuwe klanken in moderne orgelmuziek. Zij is organiste bij de Protestantse Gemeente Vaals-Gulpen aan het historische Teschemacher orgel.

Dan Locklair componeerde  een aantal orgelwerken met de tien ramen die de Amerikaanse  glaskunstenaar Louis Comfort Tiffany (1848-1933) in 1911 vervaardigde voor de First Presbyterian Church of Topeka als inspiratiebron. Hiernaast een voorbeeld van één van deze ramen. Tijdens het concert willen we u deze ramen laten zien via projectie.