Deurnes Mannenkoor o.l.v. Jan Berkers m.m.v. Andrea Frèrejean, sopraan

zaterdag 20 oktober | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Het Deurnes Mannenkoor, opgericht in 1976, is nog relatief jong en kiest ervoor bewust klein te blijven als het gaat om het aantal leden en groot te zijn als het gaat om muzikale prestaties. In haar bestaan heeft het koor al een aardige reputatie opgebouwd door deelname aan gerenommeerde concoursen en festivals in ons eigen land en vele landen van West-Europa. Diverse mooie prijzen werden in de wacht gesleept.

Een frisse koorklank, een grote diversiteit aan muziek en een juiste beleving onder leiding van een bezielende dirigent liggen hieraan ten grondslag. Koorklank, dynamiek, uitstraling en tekstbeleving worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Het koor bestaat uit ruim 30 zingende leden. Telkens is men op zoek naar partituren die uitblinken in originaliteit en een uitdaging zijn voor het koor. Klassiek, modern klassiek, sacraal, profaan en populaire composities van hedendaagse componisten ontbreken niet in het muzikale programma.


 

Jan Berkers
Jan Berkers

Jan Berkers (1961) studeerde schoolmuziek en muziektheorie aan het Brabants conservatorium. Hij bespeelde het orgel in de St. Jozefkerk te Deurne en in de H. Brigidakerk in Geldrop. Als zanger was hij lid van het Nuenens Kamerkoor, de Boxtelse Cantorij en het Dietsch Vocaal Ensemble. Vanaf 1981 is hij zanger bij het Collegium Vocale Eindhoven. Sinds 2016 is hij dirigent van het Deurnes  Mannenkoor; zijn brede muzikale kennis en belangstelling staan garant voor goede kwaliteit en zangplezier.

 

 

 

Andrea Frèrejean

Andrea Frèrejean
Andrea Frèrejean

Haar eerste zanglessen kreeg ze van J. van den Broek. Afgelopen jaar studeerde Andrea af aan het conservatorium van Tilburg waar zij les had van Margriet van Reisen en werd ondersteund door Carmelo Caruso. In september is ze in Tilburg aan de master klassieke zang begonnen. 
Naast haar studie is ze regelmatig gastsoliste bij verschillende koren in de regio. Andrea heeft onder andere deel mogen nemen aan missen en requiems van Duruflé, Fauré, Gounod, Pärt, Webber, White en Mozart. 
In concertvorm bracht zij aria’s uit diverse opera’s, onder andere uit La Forza del destino, La Bohème, die Fledermaus, Dido and Aeneas, Otello en Adriana Lecouvreur.