Duo for a While: Hanna de Bruin & Manon Berendschot
Duits programma met stukken van Mozart, Mendelssohn, Mahler en Loewe

zaterdag 09 november | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Duo for a while: Manon Berendschot & Hanna de Bruin

Hanna de Bruin (1997) groeide op in Middelburg en studeert klassieke zang bij Sinan Vural en Margriet van Reisen aan het conservatorium in Tilburg. Ze volgde masterclasses van o.a. Roberta Alexander en Maarten Koningsberger.  Deze zomer was ze in Engeland voor de Abingdon Summerschool for Solo Singers, waar ze lessen kreeg van o.a. Robin Bowman, Catherine Wyn-Rogers en Christine Cairns. Hanna zingt in verschillende koren, zoals Het Brabantkoor o.l.v. Louis Buskens en Bachkoor Holland o.l.v. Gijs Leenaars. Naast het zingen volgde ze lessen koordirectie bij Louis Buskens.

Manon Berendschot (1997) groeide op in Breda in een gezin waar alle vier de kinderen piano speelden. Op haar 5e verjaardag kreeg zij haar eerste pianoles. Toen zij 16 was, koos ze voor klassieke muziek, waar ze zich tot dan toe nog niet echt in verdiept had. Sinds september 2015 studeert zij bij Nicolas Callot aan het conservatorium in Tilburg. Verder kreeg ze masterclasses van o.a. David Kuijken, Menahem Pressler en Lucas Blondeel. Manon werkt graag met zangers. Ze begeleidt regelmatig koren en vormt sinds september 2017 met Hanna het ‘Duo for a While’.

Duo for a while - Manon Berendschot (piano), Hanna de Bruin (zang)
Duo for a while – Manon Berendschot (piano), Hanna de Bruin (zang)

Samen hebben ze inmiddels een breed repertoire opgebouwd. Op het moment focussen zij zich op een Duits programma. Ze werden gecoacht door Ruud Huijbregts en volgden recent een masterclass bij Erik Slik en Rixt van der Kooij. Concerten gaven ze in Tilburg, Roosendaal, Middelburg en De Haan (België). Ze werken graag samen met componisten, onlangs nog intensief met Eveline Vervliet.

Duo for a while: Manon Berendschot & Hanna de Bruin (2)
Duo for a while: Manon Berendschot & Hanna de Bruin