Brahms – Ein deutsches Requiem
Brabant Koor o.l.v. Louis Buskens

zaterdag 27 november | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Foto van het koor

Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor

Let op de aangepaste prijsstelling bij dit concert:

  • Regulier / Kaarthouders (CJP, CKE, student): €15,-
  • Kinderen t/m 12 jaar: €5,-
  • De strippenkaart kan niet worden gebruikt voor dit concert

Sinds zijn aanstelling in 1986 hebben Brabant Koor en dirigent Louis Buskens een sterke band met elkaar. Veel lof krijgt Buskens voor zijn eigenzinnige manier van werken: met zowel oog voor het ontwikkelen van de individuele zanger als het koor in zijn geheel. Groot is zijn kennis van maatschappelijke en culturele achtergronden van de werken, wat bijdraagt aan de verbeelding van de muziek. Buskens didactische gave om ritmisch of tonaal ingewikkelde passages aan de zangers over te dragen wordt gewaardeerd. Wie in Brabant Koor zingt, groeit muzikaal, cultureel en zangtechnisch mee in die dynamiek.
Louis Buskens is hoofdvakdocent koordirectie in Groningen en Tilburg en als dirigent verbonden aan het Nederlands Concertkoor. Naast zijn oorspronkelijke specialisme van oude muziek, maakte hij vooral naam met grootschalige werken, zowel als uitvoerend dirigent, als assistent-dirigent (vele operaproducties) en als koordirigent. Hij is actief als columnist, geeft lezingen in het bedrijfsleven, is een graag geziene gastdirigent in binnen- en buitenland en leidt workshops en masterclasses. Na afloop van het jubileumconcert in 2011 werd hij voor zijn verdiensten koninklijk onderscheiden.


Het Brabant Koor is een veelzijdig projectkoor dat op topniveau een breed scala aan concerten geeft. Het koor werkt graag op het snijvlak van traditie en innovatie en geeft grote koorwerken door aan de nieuwe generatie. Daarmee inspireert het, innoveert het, en heeft het oog voor waardevol cultureel erfgoed. Met een avontuurlijke blik naar buiten bevordert Brabant Koor de samenwerking tussen zangers, orkesten, onderwijs, business partners en makers in het culturele veld.

Sinds de oprichting in 1981 werkt Brabant Koor samen met philharmonie zuidnederland en andere vooraanstaande orkesten in binnen en buitenland. Een groot aantal vermaarde gast-dirigenten, waaronder Jaap van Zweden, Valery Gergiev en Hartmut Haenchen, hebben dit toonaangevende concertkoor met groot succes gedirigeerd


Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor