Eindhovens Kamerkoor & Helmonds Kamerkoor
o.l.v. Arjan Veen

zaterdag 19 november | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

In dit programma brengen het EKK en het HKK muziek van Rheinberger, Brahms, Harrris en Parry, waaronder verschillende dubbelkorige werken.


Het Eindhovens Kamerkoo
Het Eindhovens Kamerkoo

Het Eindhovens Kamerkoor zingt haar repertoire met veel plezier op een hoog niveau. De programma’s worden rond een thema of componist samengesteld. Dat levert gevarieerde concerten op: van Renaissance tot hedendaags, van onbekend tot overbekend, van a-capella tot werken met instrumentale begeleiding en solisten. 

Het koor brengt uitvoeringen op een hoog artistiek niveau met werken die de luisteraar raken. Een concert van het Eindhovens Kamerkoor is een belevenis. De mooie, warme koorklank draagt daaraan bij. 

Het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit circa 25 ervaren amateurzangers. Grotere projecten gebeuren in samenwerking met gast- en projectzangers, andere koren en ensembles.


Het Helmonds Kamerkoor is in 1948 opgericht door Christ Koolen, die tevens de eerste dirigent is van het koor. Het koor is hiermee (vermoedelijk) het oudste nog actieve amateur-kamerkoor van Nederland!

Het koor repeteert vanaf 1953 in het Theo Driessen Instituut (TDI) in Helmond. Het Helmonds Kamerkoor bracht in die periode onder leiding van Christ Koolen een ander soort muziek ten gehore dan men gewend was (madrigalen, chansons, motetten, cantaten en andere wereldlijke muziek uit allerlei tijden). In 1968 begon men zelfs met kerstconcerten, tot dan niet eerder vertoond in de regio. Deze concerten werden samen uitgevoerd met orkesten, solisten en het publiek. 

Met de komst van Hans Kronenburg als dirigent, veranderde de wijze van repeteren en de muziekkeuze. Hij experimenteerde met meer moderne muziek. Onder zijn leiding heeft ook een aantal reizen plaatsgevonden naar het buitenland. Uiteraard met de nodige concerten…

Van 2001 tot 2017 had Kees Doevendans de muzikale leiding over het koor. Onder zijn leiding werd er nog meer aandacht besteed aan stemvorming en de muziekkeuze werd verder uitgebreid met close-harmony stukken. 

Sinds 2017 staat het koor onder leiding van Peter-Paul van Beekum. 


Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor