Evelien Wolting, blokfluit; Eelco Kooiker, orgel en klavecimbel
Italiaanse muziek uit de Hoog-Barok

zaterdag 08 december | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Evelien Wolting is op 7-jarige leeftijd begonnen met blokfluitlessen in de vorm van AMV. Na twee jaar is ze overgestapt op altblokfluit. Naast de privélessen nam ze ook deel aan ensemblelessen. In 2010 werd Evelien toegelaten tot het conservatorium van Zwolle.

Ze studeerde hier bij Marjolijn van Roon. In 2012 vervolgde ze haar opleiding aan het Fontys conservatorium bij Sascha Mommertz, waar ze in 2015 afstudeerde. Onderdeel van haar opleiding was de csakan (wandelstok-blokfluit), de recent herontdekte blokfluit uit de 19e eeuw.

Tijdens het schooljaar 2012-2013 heeft Evelien deelgenomen aan de Royal Wind Academie, georganiseerd door het Royal Wind Ensemble, een blokfluitensemble uit Amsterdam, gespecialiseerd in renaissancemuziek.

Sinds september 2013 studeert Evelien naast blokfluit ook barokhobo. Deze lessen volgt ze in Utrecht bij Nienke van der Meulen.

Evelien heeft een eigen lespraktijk in Loon op Zand en Waalre waar ze blokfluitles geeft aan jong en oud. Verder is ze als blokfluitdocent verbonden aan het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (RICK) in Weert.

                 

Eelco Kooiker kreeg op jonge leeftijd zijn eerste orgellessen van zijn vader. Op zijn 11e jaar maakte hij de overstap naar klavecimbel en kreeg hij les van Kya Hengstmangers.

Naast zijn studie aan de TU/e Eindhoven, volgde hij orgellessen bij Ruud Huijbregts en studeerde hij klavecimbel aan het Brabants Conservatorium bij Remy Syrier. Eelco speelt regelmatig mee in (gelegenheids)ensembles, op festivals waaronder het Oude Muziek Festival Hoorn en de Ludlow Summerschool.

In 2017 gaf hij een concert waarin naast de klavecimbelconcerten voor 3 en 4 klavecimbels van Johann Sebastian Bach ook de Nederlandse première van het concert voor 4 klavecimbels van Gianluca Bersanetti te horen was.

Eelco volgde daarnaast zanglessen bij Ludy Vrijdag en neemt als klavecinist en zanger regelmatig deel aan projecten van het Ariosto Ensemble.

In 2009 richtte hij Ensemble Joyeux op dat zich toelegt op het uitvoeren van Franse barokmuziek waarbij zoveel als mogelijk uit de oorspronkelijke notaties wordt gespeeld. Samen met Martijn Verbrugh richtte Eelco het continuo-ensemble Profondamente op dat regelmatig kamerkoren, vocale ensembles en solisten begeleidt en dat daarnaast eigen projecten organiseert. Eelco is in het bezit van diverse instrumenten waaronder een uniek pedaalklavecimbel.