Inge Frimout, harp en zang
Vogelvlucht

zaterdag 09 februari | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Inge Frimout-Hei

Inge Frimout-Hei studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij bij Edward Witsenburg. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar electrische harpen regelmatig te gast op festivals. Zij geeft leiding aan het Blue Planet Harp Ensemble, een harp-orkest voor kinderen en jongeren tot 21 jaar.
Met Mariël van den Bos, eerste fluitiste van het Metropole Orkest, vormt zij het duo Sphinx. Zij spelen werken van componisten als Debussy, Fauré en Ibert, maar ook van Gershwin en Jobim. Zij treedt op met de meesterviolist Ernö Olah, samen met het Malando Tango-orkest gingen zij tweemaal op tournee naar China. Diverse malen tradt Inge op voor de Koninklijke families van Nederland en België.

Inge is componiste en uitgever van harpmuziek. Haar ensemble-werken ‘Flidias and the Magic Harp’ en ‘Blue Planet’ worden van Amerika tot Australië door harpisten gespeeld. De première van haar werk ‘Whispering Caves’ werd in de Grotten van Valkenburg uitgevoerd door het Blue Planet Harp Ensemble en bracht een groot bedrag op voor End Polio Now.
Zij schreef het verplichte werk ‘Melrose suite for Harp’ voor het nationale Rosa Spier Harp Concours in 2018.

Samen met harpiste en zangeres Jopie Jonkers schreef zij de harpmethode ‘Arpa Latina’. Met Duo Harp & Voice geven Jopie en Inge concerten waarbij zij samen Spaans en Latijns-Amerikaans repertoire zingen en zichzelf begeleiden op de harp.

Met Max Frimout onderzoekt Inge het boeiende terrein van electronische muziek in combinatie met harp.

Inge is voorzitter van Harp Vereniging Nederland.