Kamerkoor Vox & FOHKES – Kerstconcert
Koorconcert in kerstsferen!

zaterdag 17 december | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Kamerkoor VOX

Kamerkoor VOX, opgericht in 2015,  is een ambitieus projectkoor dat zich ten doel stelt om op hoog niveau meerstemmige werken ten gehore te brengen. Het koor bestaat uit professioneel geschoolde zangers en amateurzangers met ruime ensemble-ervaring.

Muzikaliteit en passie voor koormuziek verbinden de zangers tot een enthousiast en gewaardeerd ensemble dat met haar concerten breed publiek wil bereiken.

Menno Bats

Al tijdens zijn studie klassiek slagwerk aan het Conservatorium van Amsterdam speelde Menno Bats bij de grote symfonie orkesten in Nederland en daarbuiten. Bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Radio Philharmonisch orkest en vele andere orkesten speelde hij onder gerenommeerde dirigenten als Bernard Haitink, Riccardo Chailly, Edo de Waart, Reinbert de Leeuw en vele anderen.

Tijdens zijn veelzijdige muzikale loopbaan verschoof de interesse meer en meer naar de hoek van de vocale muziek. Dit resulteerde in het volgen van zanglessen bij Sylvia van der Vinne, en inmiddels bij Kees Jan de Koning. Via Vocaal Ensemble Markant, het Brabant Koor, Kamerkoor Vox en andere koren kwam hij in 2017 als bas bariton in de vaste bezetting van Vocaal Ensemble Musa, waar hij onder de bezielende leiding van Peter Dijkstra, chef dirigent van het Nederlands Kamerkoor, reeds vele succesvolle projecten heeft mogen zingen.

Ondertussen volgde Menno een tweetal masterclasses koordirectie olv Louis Buskens aan het conservatorium van Tilburg. Tevens rondde hij in 2016 de Kurt Thomas Cursus aan de HKU af, waar hij wederom les kreeg van Louis Buskens, dirigent van o.a. het Brabant Koor, en Sigvards Klava, chef dirigent van het Lets Radio Koor. Hij leidde tijdens deze intensieve cursus een orkest en een 90 koppig koor, bestaande uit koor en orkestdirigenten afkomstig uit heel Europa. 

Na de afgelopen jaren bij verschillende orkesten en koren op de bok te hebben gestaan, volgt deze kerst zijn debuut als dirigent bij Kamerkoor Vox.

Koperkwintet FOHkes, opgericht in 2014, kent de volgende bezetting: Bart Hoorens en Arnoud Ringelberg, trompet, Kees van Vliet, hoorn, Guus Laeven, tombone en Mathieu Ubben, bastuba. Deze heren maken deel uit van het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch en delen hun grote passie voor muziek.


Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor