Kamermuziek: cello en orgel
Door Ade Nicolas, cello en Ruud Huijbregts, orgel

zaterdag 11 februari | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Over de uitvoerenden

Ade “Nico” Nicolas

Ade Nicolas

Al op jonge leeftijd vertoonde Nico veel interesse in muziek. Geboren in 2001 in Jakarta, Indonesië, begon Nico met pianostudie op 10-jarige leeftijd. Hij nam regelmatig deel aan pianoconcoursen, bijvoorbeeld de Steinway Piano Competition en de Ananda Sukarlan Piano competition.
Nico begon met het bespelen van de cello op 12-jarige leeftijd aan het conservatorium van Jakarta. Nadat hij naar Nederland verhuisde studeerde hij bij Monique Heidema aan het Fontys Conservatorium (Academy of Music and Performing Arts; AMPA).

Naast zijn studie is Nico ook regelmatig als uitvoerend musicus werkzaam. Zo speelt hij bij diverse gelegenheden zoals kamermuziek, orkesten, solistisch en zelfs bij een rock band en ableton live settings.
Onder de podia waar Nico heeft gespeeld zijn Muziekgebouw Eindhoven, de Eindhovense Catharinakerk en de Concertzaal in Tilburg. Daarnaast ook in plaatsen als Conservatorio Di Musica G.Verdi in Turijn, Italië, en Arvö Part Centre in Talliin, Estland.
Op dit moment studeert Nico in het 4e jaar bachelor aan de ‘Academy of Music and Performing Arts’ van de Tilburgse Hogeschool voor de Kunsten.


stadsorganist Ruud Huijbregts achter de speeltafel van het orgel in de Eindhovense stadskerk St. Catharina
stadsorganist Ruud Huijbregts

Ruud Huijbregts studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg orgel bij Hub.Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel. Verder volgde hij nog diverse cursussen o.a. bij Luigi Tagliavini, Albert de Klerk en Kamiel d’Hooghe (orgel) en Joop van Zon (orkestdirectie).

Hij is op verschillende terreinen actief: als organist, klavecinist/continuospeler en als koordirigent gaf hij vele concerten in binnen en buitenland, en verzorgde hij diverse radio- en televisie- en CD-opnamen. In 2006 verscheen een CD met het complete werk van Herman Hollanders, die in de vroege 17e eeuw o.a. organist was van de Eindhovense Sint Cathrien.
Orgelconcerten o.a. in St.Paul’s Cathedral in Londen, de Utrechtse Domkerk, de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem en de Sint Jan te ‘s Hertogenbosch. Samen met het Brabants Orkest in het Concertgebouw te Amsterdam en op het concertorgel in het Muziekgebouw ‘Frits Philips’ te Eindhoven.

In 1981 richtte hij het Eindhovens Vocaal Ensemble op, thans Collegium Vocale Eindhoven geheten. Met dit koor voerde hij vele grote koorwerken uit, waaronder Bach’s Johannes- en Matthäus-Passion, Magnificat en Hohe Messe, de Mariavespers van Monteverdi, het Requiem en de mis in c klein van Mozart en alle grote missen van Haydn. Daarnaast ook vele werken van hedendaagse componisten o.a. Toebosch, Maessen, Manneke, Kodaly, Britten en Pärt. In november 2012 werd Ein Deutsches Requiem van Brahms uitgevoerd in de nieuwe bewerking voor klein ensemble van Joachim Linckelmann. Van 1995 tot 2019 was Ruud Huijbregts dirigent van het studentenkoor Vokollage van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap “Quadrivium”.

Ruud Huijbregts is mede-initiatiefnemer en artistiek leider van Collegium Musicum Eindhoven. Hierin participeren het Collegium Vocale en Collegium Instrumentale (voorheen Brabants Muzyk Collegie) in de concertserie ‘Muziek in de Cathrien’, wekelijkse concerten op zaterdagmiddag in de Eindhovense Stadskerk St.Cathrien. 

Hij is sinds 2015 hoofdvakdocent orgel en docent muziekgeschiedenis en uitvoeringspraktijk bij AMPA (van Fontys Conservatorium) te Tilburg Verder is hij nog docent orgel en klavecimbel bij CKE te Eindhoven. Daarnaast is hij dirigent/organist aan de Eindhovense Stadskerk St. Cathrien. In 2011 werd hij benoemd tot stadsorganist van Eindhoven.


Prijzen

  • Aan de kassa: €12,-
  • Strippenkaart: 1 strip
  • CKE-kaarthouders: €10,-
  • CJP / Student: €5,-
  • Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor