La divina commedia
door Capella Sine Nomine

zaterdag 15 oktober | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Capella Sine Nomine gaat iets bijzonders doen! Het koor brengt in samenwerking met stemacteur en zanger Robert-Jan Agricola een programma rondom Dante’s Divina Commedia. 

In het programma wordt de luisteraar meegenomen op de reis die Dante maakt op weg naar zijn geliefde Beatrice.

De gesproken tekst, van de hand van Lex Plompen, wordt afgewisseld met gezongen composities die naadloos aansluiten bij het verhaal.


Capella Sine Nomine is een ambitieus projectkoor dat sinds de oprichting in 2013 onder leiding staat van André Vis. Capella zingt op hoog niveau koormuziek uit verschillende stijlperiodes. Soms met begeleiding van instrumentalisten, maar veelal a capella. De programma’s zijn altijd uitdagend en verrassend, zowel voor de zangers als voor de luisteraar.

Capella Sine Nomine
Capella Sine Nomine

André Vis studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en kerkmuziek. Orgel studeerde hij bij Ben van Oosten en kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek en Folkert Grondsma. Al tijdens zijn studie kreeg hij zijn eerste aanstelling te Leidschendam. Hier werkte hij zowel in de Kruisheuvelkerk als in de Dorpskerk als cantor-organist. In 2003 en 2010 nam hij deel aan de international conductor courses van Le Pavillon in Amsterdam. In 2004 begon hij met de studie koordirectie aan de Hogeschool IDE bij Joop Schets, waar hij in 2008 zijn diploma koordirectie 1e fase en in 2011 het diploma voor de 2e fase behaalde. Als organist-dirigent is hij verbonden aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, de kerk van de parochie de Vier Evangelisten te Den Haag. In 2013 richtte hij Capella Sine Nomine op, waarmee hij sindsdien vele interessante en succesvolle concerten heeft uitgevoerd. Daarnaast is hij dirigent van de Christelijke Oratoriumvereniging Ridderkerk, het Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn en Christelijk Gemengd Koor Hosanna. Als docent cantoraat en gemeentezang is hij verbonden aan de  cursus kerkmuziek bevoegdheidsverklaring III te Den Haag.


De bas-bariton Robert-Jan Agricola studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Leiden en daarnaast Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij onder andere Rita Dams. Als koorzanger zong hij bij talloze professionele koren, waaronder Cappella Amsterdam, het Laurens Collegium, PA’dam, The Gents en het World Chamber Choir.

Sinds een paar jaar ligt zijn passie voornamelijk bij het werk als solist. De Matthäus en Johannes Passion van Bach nemen een daarbij voor hem een bijzondere plek in. Ook nam hij tweemaal de rol van Aeneas in Dido and Aeneas van Purcell voor zijn rekening. De afgelopen jaren voerde hij verder Les Sept Paroles van Franck, The Messiah van Händel en het Requiem van Mozart uit.

In augustus van dit jaar is Robert-Jan begonnen met een opleiding tot stemacteur. In 2015 vertolkte hij al eens de rol van meesterverteller, in een versie van de Johannes Passion met de evangelist als gesproken rol.

Hij werkte met dirigenten als Peter Dijkstra, Paul Hillier, Tõnu Kaljuste en Daniel Reuss. Ook in het buitenland was zijn (solo)stem te horen: hij maakte tournees naar China, Zuid-Afrika, Italië en Zwitserland.


Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor