‘La Passione’
Liefde en lijden in de Italiaanse barok

zaterdag 16 maart | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Appassionata Consort

‘Appassionata Consort & Koor’ is de nieuwe naam van FBach Koor & Orkest. FBach is opgericht in 2011 vanuit een oproep op Facebook om de Hohe Messe van Bach uit te voeren. Inmiddels zijn we een aantal jaar en verschillende projecten verder. De naam FBach (FacebookBach) dekt de lading niet meer: we spelen niet alleen Bach, en het is allang geen voorwaarde meer dat ensembeleden een Facebookaccount hebben.

Wat wel is gebleven: de passie om bekende en onbekende pareltjes uit de 18e en vroege 19e eeuw uit te voeren, waar mogelijk en gewenst in kleine bezetting. De mix van professionele musici en zangers en zeer gevorderde amateurs zorgt ervoor dat iedereen op het scherpst van de snede musiceert. Vanuit onze bevlogenheid inspireren en motiveren we elkaar; deze passie voor muziek en het samen musiceren willen we delen met een zo groot mogelijk publiek.

Over de solisten

Sopraan Wendy Roobol
Sopraan Wendy Roobol

Sopraan Wendy Roobol is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid laat zich eveneens zien in de vele disciplines waarin ze zich beweegt.

Tijdens haar masterstudie aan de Dutch National Opera Academy van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontdekte ze haar liefde en talent voor opera en muziektheater. De combinatie zingen met acteren is haar grote passie, dus is Wendy regelmatig als operazangeres op de Nederlandse en Franse podia te zien, en zong ze dragende rollen bij gezelschappen als BarokOpera Amsterdam, Opera Nijetrijne en Opera Minora.

Als concertzangeres was Wendy te horen in de oratoria van bekende en minder bekende componisten binnen alle stijlperiodes en zong ze vele concertstukken met verschillende ensembles en orkesten. Ze soleerde onder dirigenten als Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw, Richard Egarr, Lucas Vis, Ed Spanjaard en Vince Mendoza.

Lees meer over Wendy op haar website.


Mezzosopraan Eline Welle
Mezzosopraan Eline Welle

Mezzosopraan Eline Welle begon haar muzikale opleiding op zesjarige leeftijd met pianoles. Ze heeft met de piano meerdere concoursen gewonnen en op elfjarige leeftijd speelde ze haar eerste pianoconcert met orkest op tournee in Frankrijk.
Haar eerste ervaring met zang was in het Nationaal Kinderkoor. Hierdoor kreeg ze al op jonge leeftijd de kans om onder leiding te zingen van grote dirigenten als R. Chailly, E. de Waard, J. van Zweden, B. Haitink, Sir S. Rattle en N.Harnoncourt.

Lees meer over Eline op haar website.