Luisa Kop, Johan Timmermans, Toon IJzerman
Renaissance muziek door de nieuwe generatie musici

zaterdag 04 september | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
sopraan Luisa Kop

Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.Koop uw kaartje met Ticket Kantoor


Sopraan Luisa Kop werd geboren in Oosterhout, waar ze op zestienjarige leeftijd in koren van dirigent Jan Willems begon te zingen. Ze nam rond diezelfde tijd zanglessen, eerst van mezzosopraan Ilse van Wuijckhuise en daarna bas Bas Ramselaar, waarna ze aan het conservatorium in Tilburg in de leer ging bij Margriet van Reisen en Sinan Vural. Luisa werkt regelmatig samen met dirigent Rick Muselaers en is werkzaam in de operakoren van opera Spanga en opera Zuid. Ze voert daarnaast traditionele mediterrane muziek uit met het vocale trio Aman aman: haar passie ligt voornamelijk bij oude muziek en volksmuziek.

Toon IJzerman (1998) is een talentvolle organist, pianist en klavecinist. Zijn muzikale opleiding begon op vijfjarige leeftijd met het volgen van pianolessen bij Cecilia Laenen. Hij studeerde vervolgens orgel bij Ad van de Wege en Cor Ardesch voordat hij begon met zijn studie op het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 2020 afstudeerde. Daar kreeg hij les van Ruud Huijbregts voor literatuurspel, klavecimbel en basso continuo, Jelena Bazova voor literatuurspel en Wouter van der Wilt voor improvisatie. Hij vervolgde zijn pianostudie bij Simon van ‘t Hoff voor klassiek piano en Sjoerd van Eijck voor jazz piano. Tevens heeft hij aan diverse masterclasses deelgenomen door, onder andere, Rubin Abdullin en Jean-Baptiste Robin. Zijn brede muzikale interesse varieert van oude muziek tot hedendaagse muziek. Naast zijn muzikale opleiding is hij ook student Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven.

Johan Timmermans is een klassiek geschoolde all-round gitarist die zich richt op het vertolken van klassieke en populaire wereldmuziek van zeer diverse oorsprongen. Dit doet hij voornamelijk in ensemble-bezetting met zijn duo’s Zephyra, Hiedra en MadeInBerlin. Daarnaast geeft hij graag solo concerten die gaan van gearrangeerde en gecomponeerde wereldmuziek naar bekendere Spaanse en Latijns-Amerikaanse stukken van Westerse componisten. Johan is geboren in 1991 en heeft pas op zijn 18e de gitaar opgepakt om heavy metal te leren spelen. Na enkele uitstapjes en omwegen is hij uiteindelijk in 2019 afgestudeerd op klassiek gitaar aan het conservatorium in Tilburg. Naast al zijn klassieke muzikale vertolkingen werkt hij graag samen met choreografen en visual artists om immersive theater experiences te ontwikkelen. Ook speelt hij als bassist in de Tilburgse reggae-band Reggaementary. Johan is altijd op zoek naar nieuwe avonturen en samenwerkingen om zijn artistieke bezigheden uit te breiden.

multi-gitarist Johan Timmermans
multi-gitarist Johan Timmermans
organist / klavecinist / pianist Toon IJzerman
organist / klavecinist / pianist Toon IJzerman

Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.Koop uw kaartje met Ticket Kantoor