Meredi Emsemble speelt Ravel, Debussy, Chopin, Diemer, Satie en Fauré
Viens! Une flûte invisible soupire

zaterdag 09 maart | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Meredi Ensemble

Met om 14.25 uur: beiaardbespeling door stadsbeiaardier Rosemarie Seuntiëns

Het trio “Meredí Ensemble” (“melodie” in het Armeens) is opgericht in Rome door drie muzikanten uit verschillende landen. Verenigd door hun passie voor Franse muziek uit de 19e en 20e eeuw proberen ze deze zelden uitgevoerde, maar zeer opmerkelijke muziek meer populariteit te geven.

De instrumentatie die door het ensemble worden gebruikt (stem, fluit, piano), hebben beroemde componisten geinspireerd zoals Debussy, Ravel, Delibes, Saint-Saëns, Gaubert, Fauré, maar ook minder bekende componisten als Hüe, Diemier, en Grandval.

Wilt u vast een blik werpen op dit concert? Dat kan via YouTube.


Het trio „Meredì Ensemble“ (meredì:armeens voor melodie) werd in Rome opgericht door drie musici met verschillende nationaliteit.
Passie voor de Franse muziek van de 19e en de vroege 20e eeuw verbindt hen. Hun doel is dit zelden uitgevoerde, maar bijzondere repertoire meer bekendheid te geven. De bezetting voor trio (sopraan, fluit, klavier) inspireerde beroemde componisten als Debussy, Ravel, Delibes, Saint-Saëns, Gaubert, Fauré maar ook minder bekende als Hüe, Diemier en Grandval.

De sopraan Ronja Weyhenmeyer groeide op in Duitsland. De liefde voor het Italiaanse belcanto bracht haar naar Rome, waar zij aan het Santa Cecilia Conservatorium afstudeerde. In 2018 debuteerde zij als “La Marchesa” (Puccini). Behalve aan opera en barokmuziek heeft zij haar hart verpand aan kamermuziek. Zij nam als soliste deel aan diverse festivals. Zij is o.a. lid van “Cappella Musicale di Campitelli”, een barokensemble in Rome.

Andrea Salvi studeerde fluit en kamermuziek aan het Santa Cecilia Conservatorium in Rome. Hij zette zijn studie o.a. voort in Nederland bij Rien de Reede en Thies Roorda. Hij nam deel aan vele masterclasses. Andrea is actief als fluitsolist in orkesten en bij kamermuziek, met speciale aandacht voor eigentijdse muziek. Zijn activiteiten leidden hem naar o.a. USA, Spanje, Sri Lanka, Duitsland, Nederland en Zwitserland. Hij won diverse kamermuziekprijzen en trad in een privé-concert op voor Paus Benedictus XVI.

Ani Ter-Martirosyan werd geboren in Armenië. Zij studeerde aan het nationale conservatorium in Yerevan en zette haar pianostudie voort aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen. Tegenwoordig studeert zij aan de “Robert Schumann Hochschule” in Düsseldorf. Zij ontwikkelt zich verder door het volgen van diverse masterclasses. Zij won prijzen bij vele competities en festivals in o.a. Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.
Zij is actief in kamermuziek-ensembles en treedt ook op als pianobegeleider bij het Santa Cecilia Conservatorium In Rome.


Beiaard programma: Muziek van Franse Componisten

  1. Fantasie Variation sur un thème de Bretagne – Stéfano Colletti (1973)
  2. Pavane – Gabriel Fauré (1845-1924)
  3. Petit suites en quinze images: – Jacques Ibert (1890-1962)
    • Prélude- Ronde- Berceuse aux étoiles,
    • Romance- Quadrille- Sérénade sur l’eau,
    • La machine à coudre- l’adieu- Premier bal.
  4. Clair de Lune – Claude Debussy (1862-1918)

Arrangementen: Boudewijn Zwart 2, Bob van Wely 3, Rosemarie Seuntiëns 4.