Monteverdi, Dowland, Purcell, Mendelssohn
door Marjon Strijk, Frank Hermans, David van Ooijen

zaterdag 02 oktober | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor


De sopraan Marjon Strijk ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd. Zij studeerde solozang bij Jeanne Companjen welke studie zij voortzette bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

sopraan Marjon Strijk
sopraan Marjon Strijk

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan verschillende koorconcerten in den lande. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Ook zingt zij hedendaagse muziek zoals het Requiem van Rutter en Angel of Light van Gert Oost (première). Ze maakte indruk met de indringende cyclus van H. Andriessen voor Sopraan en orkest: Miroir de Peine. Marjon werkte als soliste met dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Peter Harvey, Klaas Stok en Stephan MacLeod.

Op 3 en 4 mei 2014 zong Marjon de rol van Anne Frank in het oratorium ‘Annelies’, in het bijzijn van de componist James Witbourn. Het maakte grote indruk op het publiek.

Lees de uitgebreide CV op haar website


Frank Hermans - bas bariton
Frank Hermans – bas bariton

Frank Hermans weet met zijn warme bas-baritonstem bruggen te bouwen. Zingend verhalen vertellen, de tekst tot leven brengen, mensen via de muziek voor de muziek winnen, dat is Franks doel. Zelfs als mensen de taal van een lied of libretto niet verstaan, weet hij de essentie via zijn stem en expressie over te brengen op zijn toehoorders. Zijn liefde voor het leven en positieve levenshouding maken hem een prettige persoon om te zien optreden of mee samen te werken.


David van Ooijen is solist en begeleider van met name zang op verschillende luiten, barokgitaar, romantische gitaar, jazzgitaar en shamisen, maar hij speelt ook continuo bij diverse ensembles en orkesten. Hij speelde op de Festivals van Utrecht, Vlaanderen, Wratislawa, Osnabrück, Dubrovnik, Cambrils, Seviqc Brežice, Gijón, Berlijn, Teheran en Nagasaki. Met verschillende ensembles nam hij meer dan 30 CD’s op. In 1991 maakte de BBC sol

luitist David van Ooijen
luitist David van Ooijen

o-opnamen van hem en in 1998 won hij de Vriendenprijs van de Stichting Oude Muziek. In 2000 en 2009 was hij te gast in Hirado, Japan, voor het geven van concerten en workshops. In Hirado ontstond ook zijn liefde voor traditionele Japanse muziek en leerde hij de shamisen bespelen. In 2003 en 2008 maakte hij samen met sopraan Chiyomi Yamada concertreizen door Japan met een programma van Japanse liederen waarvan ook een CD verscheen. David’s eerste twee CD’s met altus Sytse Buwalda stonden in 2004 en 2005 lange tijd op de eerste plaats van de klassieke top 50 van de Nederlandse radio. In 2006 maakte hij met collega-luitist Michiel Niessen een CD waarop alle duetten van de 16de eeuwse luitvirtuoos Terzi staan. Deze opname kreeg wereldwijd uitermate lovende recensies. In 2007 speelde David van Ooijen tijdens de doopplechtigheid van Prinses Ariane, dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. In 2011 en 2012 speelde hij met luitist Toyohiko Satoh concerten in Spanje en Japan. In 2015 kwam Chiyomi Yamada naar Nederland voor een serie concerten met Japanse verhalen en Japanse muziek. In 2016 speelde David concerten met Europese Barokmuziek, gecomponeerd in China, afgewisseld met traditionele Chinese muziek, in Chongqing, China. In 2017 speelde hij verschillende concerten in Mumbai, India, van Nederlandse barokmuziek met violiste Adelina Hassani tot Bollywood songs met een Indiase popband. Sinds een aantal jaren combineert David van Ooijen oude muziek met jazz in een solo programma waarin hij zowel luit als jazzgitaar speelt en beide instrumenten samen laat horen middels een looper pedaal.


Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor