Muziek van Nederlandse bodem
Prière pour la Paix

zaterdag 11 november | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Charlotte Stoppelenburg - alt mezzo
Charlotte Stoppelenburg
Charlotte Stoppelenburg

Charlotte Stoppelenburg: warme en expressieve stem, met een eigen timbre, zowel uitgebalanceerd als natuurlijk. De eigen stem en de eigen klank laten klinken: dat is de drijfveer geweest achter de ontwikkeling van Charlotte als zangeres. Vanaf de opvoeding in haar familie waar muziek en cultuur alom aanwezig waren en zijn, aan het conservatorium in Utrecht en Keulen tot uiteindelijk cum laude afgesloten studies Duits aan de universiteiten van Utrecht en Amsterdam, heeft het steeds betere en diepere begrip van muziek altijd centraal gestaan. Die ontwikkeling heeft geresulteerd in eerste prijzen op het Prinses Christina Concours samen met haar zus sopraan Josefien, de bijzondere Brothers & Sisters concerten, gastoptredens bij de Opera van Keulen en WDR en presentaties c.q. concerten op academisch niveau rond muziek, taal en literatuur.

Het hoge uitvoeringsniveau van Charlotte heeft menig componist geïnspireerd om speciaal voor haar te schrijven. Het is juist díe kwaliteit die uitvoeringen van haar repertoire altijd tot iets bijzonders maken. In een opera als ‘The Indifferent Lover’ is zij een persoonlijkheid, in een oratorium als de ‘Matthäus Passion’ een van de dragende solisten en in liederen als de Rückert Lieder een meeslepende verhalenverteller. Opnamen en uitvoeringen van Charlotte staan op YouTube, maar de volledige impact van haar optredens is alleen volledig te ervaren in een concert, presentatie of optreden. www.charlottestoppelenburg.com

Ruud Huijbregts
Ruud Huijbregts

Ruud Huijbregts studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg: orgel bij Hub Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel. Zijn muziekpraktijk is veelzijdig. Als organist, klavecinist-continuospeler en koor- en orkestdirigent gaf hij vele concerten in binnen- en buitenland. Tevens verzorgde hij diverse radio-, televisie- en cd-opnames.
Ruud Huijbregts is mede-initiatiefnemer en artistiek leider van Collegium Musicum Eindhoven. Hierin participeren het Collegium Vocale en Collegium Instrumentale in de concertserie ‘Muziek in de Cathrien’, wekelijkse concerten op zaterdagmiddag in de Eindhovense Stadskerk St.Cathrien.

Naast zijn werk als dirigent/organist aan de Eindhovense Stadskerk is hij dirigent van het studentenkoor Vokollage van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap “Quadrivium”, en docent aan de CKE muziekschool te Eindhoven en het Fontys Conservatorium te Tilburg. In 2011 werd hij benoemd tot stadsorganist van Eindhoven.