Muziek voor harmonium
Tommy van Doorn & Ruud Huijbregts

zaterdag 25 juni | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Tommy van Doorn is organist van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Hij bespeelt hier onder meer het monumentale Smitsorgel (1842). Hij is tevens beiaardier van Boxtel, Geldrop, Schijndel en Son.

organist Tommy van Doorn
organist Tommy van Doorn

Op zevenjarige leeftijd begon hij met pianolessen; vanaf zijn zevende nam hij orgellessen bij Jan Verhoeven in Boxtel. Hij studeerde hoofdvak orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg en Ad van Sleuwen, waarvoor hij in 2014 cum laude afstudeerde. Piano werd als bijvak gestudeerd bij Jelena Bazova. Hij verdiepte zich bovendien in het bespelen van het Franse drukwindharmonium.

Verdere masterclasses en interpretatielessen werden gevolgd bij o.a. Kees van Houten, Ben van Oosten, Joris Verdin, Wolfgang Baumgratz (D) en Luca Scandali (It). In 2020 behaalde hij zijn masterdiploma beiaard aan de HKU Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Ook behaalde hij in dat jaar zijn masterdiploma Applied Musicology aan de Universiteit Utrecht.

Naast werkzaamheden als uitvoerend musicus werkt hij als orgeldocent bij Kunstkwartier Helmond en heeft hij een privélespraktijk. In 2018 was hij prijswinnaar op het internationale beiaardconcours NKV 100 in Zwolle en Kampen. Als beiaardier werkte hij mee aan radio- en tv-uitzendingen (o.a. in 2021 wekelijks op NPO Radio 3FM). Op orgel begeleidde hij onder meer uitvoeringen van de Requiems van Fauré en Duruflé. Zie ook www.tommyvandoorn.com


Ruud Huijbregts studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg orgel bij Hub.Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel.

Ruud Huijbregts
Ruud Huijbregts

Hij is op verschillende terreinen actief: als organist, klavecinist/continuospeler en als koordirigent gaf hij vele concerten in binnen en buitenland, en verzorgde hij diverse radio- , televisie- en cd-opnamen.

Van 1995 tot 2019 was Ruud Huijbregts dirigent van het studentenkoor Vokollage van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap “Quadrivium”.Ruud Huijbregts is mede-initiatiefnemer en artistiek leider van Collegium Musicum Eindhoven. Hierin participeren het Collegium Vocale en Collegium Instrumentale in de concertserie ‘Muziek in de Cathrien’, wekelijkse concerten op zaterdagmiddag in de Eindhovense Stadskerk St.Cathrien.

Vele jaren was hij docent bij CKE in Eindhoven. Sinds 2015 is hij hoofdvakdocent orgel en docent muziekgeschiedenis en uitvoeringspraktijk bij AMPA (van Fontys Conservatorium) te Tilburg. Daarnaast is hij dirigent/organist aan de Eindhovense Stadskerk St. Cathrien. In 2011 werd hij benoemd tot stadsorganist van Eindhoven.


Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor