ONLINE // ‘Het Rijke Roomsche Leven’
Orgelconcert Dennis Vallenduuk (Oldenzaal)

zaterdag 27 juni | 0.00 uur | Online, gratis te beluisteren, steunt u ons?
Dennis Vallenduuk

Vanaf 27 juni 2020 te beluisteren via deze pagina

U kunt Stichting Collegium Musicum Eindhoven steunen door uw concertbijdrage over te maken op rekening:

NL32INGB0006494758
Collegium Musicum Eindhoven
“concertbijdrage 27 juni”

‘Het Rijke Roomsche Leven’

Dennis Vallenduuk werd in 1974 in Lichtenvoorde geboren. Op 9-jarige leeftijd begon hij met pianolessen bij Godfried Nijs, bij wie hij op 15-jarige leeftijd ook orgellessen nam. In 1992 kreeg hij zijn eerste benoeming als organist in de Bonifatius- en Ludgerparochie te Lichtenvoorde. Hij studeerde orgel aan het conservatorium van de Saxion Hogeschool Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Hij studeerde kerkmuziek bij o.a. Jeroen de Wit en Valentijn Smit, en kreeg hij koordirectielessen van Kees Stolwijk. Ook volgde hij improvisatielessen bij Hayo Boerema (Rotterdam). In 2007 won hij het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark te Amsterdam, in 2008 nam hij deel aan het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem.

Sinds 2014 is hij als organist en dirigent gregoriaans verbonden aan de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal, waar hij het Witte-orgel uit 1889 bespeelt. Hij is tevens begeleider van het Stadsjongenskoor Oldenzaal en dirigent van vocaal mannenensemble Esquire. Hij is ook werkzaam als componist: het koor La Colombe (Enschede) en Vocaal Ensemble Zutphen zongen premières van zijn werk. Sinds 2018 volgt hij de opleiding tot beiaardier bij Frans Haagen aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort.

Voor dit concert hoeft u géén toegangskaartje te kopen. Stichting Collegium Musicum Eindhoven betaalt de musicus vanzelfsprekend het gebruikelijke honorarium. Dankzij de zeer gewaardeerde giften van onze trouwe donateurs en vrienden, een bescheiden overheidssubsidie en onze reserves, zijn we daartoe in staat.

Maar we zouden heel blij zijn als u uw waardering voor dit concert zou willen uitdrukken door het overmaken van een ‘concertbijdrage’ op banknummer NL32INGB0006494758 van Collegium Musicum Eindhoven, onder vermelding van ‘concertbijdrage 27 juni’.