ORGELFESTIVAL: DOE-orgel-activiteit voor kinderen (zondag)
Kinderprogramma 'Spelen met het DOE-orgel'

zondag 23 september | 14.30 uur | Tuinkamer, Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Op zaterdag 22 september en zondag 23 september van 14.30 tot 15.30 uur in de Tuinkamer van de Catharinakerk, met aansluitend bijwoning van het laatste gedeelte van het concert in de kerk.

Het DOE-orgel is een bouwpakket. Onder leiding van orgeldeskundige Ir. Henk Kooiker gaan de deelnemers een weliswaar klein, maar heus pijporgel in elkaar zetten en daarna kunnen de kinderen het orgel bespelen! Als het orgel klaar en bespeeld is mogen de kinderen het laatste gedeelte van het concert in de kerk bijwonen. Het geheel duurt ca. anderhalf uur.

Meld je (kind) aan via het onderstaande contactformulier!

Het project is bedoeld voor kinderen van 4 tot ca. 12 jaar. Deelname is kostenloos, wel is het aantal deelnemers beperkt. Graag aanmelden via het aanmeldingsformulier (zie onder).

Ouders of begeleiders kunnen intussen zowel op zaterdag als op zondag om 15.00 uur het middagconcert in de kerk bijwonen. Op zaterdag klinkt muziek voor orgel en strijkers van o.a. Mozart en Haydn (toegang € 7) en op zondag treedt de wereldberoemde Engelse organist Wayne Marshall op met een spectaculair programma (toegang € 15).

Afbeeldingen afkomstig van //orgelkids.nl/.

 

DOE-orgel kinderen
DOE-orgel kinderen