Réy Sunami (blokfluit) en Ruud Huijbregts (orgel & klavecimbel)
Muziek van George Frideric Handel door Réy Sunami (blokfluit) en Ruud Huijbregts (orgel & klavecimbel)

zaterdag 18 januari | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
George Frideric Handel

Rey Sunami studeerde aan het Toho Muziek College in Tokyo en aan het Utrechts Conservatorium bij Marion Verbruggen, Leo Meilink en Heiko ter Schegget. Zij behaalde het blokfluitdiploma. Sinds 2005 bestudeert ze de tradities van barokmuziek aan de koninklijke hoven, de Bachcantates en orkestwerk bij Prof.Dr. Eckart Haupt (solo fluitist van de Staatskapelle Dresden).

Réy Sunami - blokfluit
Réy Sunami – blokfluit

Ze heeft veel succesvolle solo-recitals en kamermuziekuitvoeringen gegeven in Nederland, Frankrijk, België, Duitsland, Italië , USA en Japan en heeft een cd uitgebracht onder de titel “Douce Memoire”.

In 2010 is ze genomineerd als solo blokfluitiste bij de Semperoper Dresden. Sindsdien treedt ze regelmatig op in barokopera-producties en met kerkmuziek in de Semperoper Dresden en de Frauenkirche.

Op dit moment is ze bezig met een onderzoek naar de succesvolle Nederlandse fluitist John Amans (1884-1958).


Ruud Huijbregts
Ruud Huijbregts

Organist, klavecinist en dirigent Ruud Huijbregts studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg orgel bij Hub.Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel.  Als organist/klavecinist en dirigent concerteerde hij in diverse Europese landen en werkte hij mee aan vele radio-, TV- en cd-opnamen.

Ruud Huijbregts is dirigent van Collegium Vocale Eindhoven en was van 1995 tot 2019 dirigent van studentenkoor Vokollage. Daarnaast is hij als artistiek leider mede-verantwoordelijk voor de programmering van de serie Muziek in de Cathrien te Eindhoven.

Hij is verder stadsorganist van Eindhoven, hoofdvakdocent orgel aan de Academy of Music and Performing Arts (AMPA, Fontys Hogeschool voor de Kunsten) in Tilburg, docent orgel en klavecimbel bij CKE en dirigent/organist aan de Catharinakerk te Eindhoven.