Teyber-trio
Evert Jan Schuur, viool; Tom Moonen, altviool; Gadze Heeres, cello

zaterdag 14 december | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Evert Jan Schuur

Het Teyber Trio bestaat uit Evert Jan Schuur (viool), Tom Moonen (altviool) en Gadze Heeres (cello). De musici van dit strijktrio kennen elkaar uit verschillende orkesten en maken met elkaar al vele jaren in wisselende bezetting kamermuziek. Zij hebben zich gespecialiseerd in originele uitvoeringspraktijken, dat betekent dat zij proberen de muziek zo te interpreteren dat die het dichtst bij de componist blijft. Derhalve bespelen zij ook instrumenten uit de tijd van de componist.

Evert Jan Schuur
Evert Jan Schuur

Evert Jan Schuur studeerde viool aan het Brabants Conservatorium bij Maurits van der Berg. Hij studeerde vervolgens Barokviool bij Marie Leonardt aan het Rotterdams Conservatorium en verder voor de aantekening kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Lucy van Dael. Evert Jan heeft veel in het buitenland gespeeld met ensembles als La Chapelle Royale, La Grande Ecurie, Das Neue Orchester en La Stagione Frankfurt. Momenteel speelt hij nog bij Die Cappella Coloniensis en in La Académie Sainte-Cécile. Naast het concertmeesterschap bij het Nederlands Begeleidingsorkest speelt Evert Jan Schuur in Camerata Artemisia en speelt kamermuziek met het trio Trilix. Met de groep Venster maakt en speelt hij theatervoorstellingen. Evert Jan Schuur maakt deel uit van Camerata 1800.

.

.

Gadze Heeres
Gadze Heeres

Gadze Heeres kreeg cellolessen van Dmitri Ferschtman en Wieland Kuyken, kamermuziek van Eli Goren en Sandor Vegh, volgde cursussen bij John Holloway en Nicolaus Harnoncourt. Hij speelde in diverse orkesten en ensembles in Nederland waaronder het Nedederlands Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Kamer Orkest, Amsterdam Sinfonietta en in het buitenland onder andere in La Chapelle Royale van Philippe Herreweghe en Ensemble Intercontemporain onder leiding van Pierre Boulez. Hij speelt op een cello gebouwd door Guust Francois.

.

.

.

.

.

Tom Moonen
Tom Moonen

Tom Moonen groeide op in Amsterdam. Op zevenjarige leeftijd begon hij met vioollessen bij Froukje Burgemeister-Giltay en Michiel Eekhof. Op zijn vijftiende begon hij altviool lessen te nemen bij Margot Näring. Hij studeerde altviool bij Michael Gieler en Marjolein Dispa, aan het conservatorium van Amsterdam.
Tom heeft naast het solo viool en alt- repertoire ook altijd een voorliefde gehad voor het musiceren in kleinere en grotere ensembles en orkesten. Zo was hij onder andere verbonden aan;
Het Jeugd Orkest Nederland, het Nederlands Jeugd StrijkOrkest, het Nationaal JeugdOrkest, en het Ricciotti ensemble.
Hij volgde masterclasses altviool en kamermuziek in Nederland, Europa en daarbuiten en was of is altviolist van diverse strijkkwartetten, pianokwartetten, het ensemble Couleureux (klarinet,alt, piano), het Rossinante ensemble (klarinetkwintet e.a.) en vele andere groepen. Ook remplaceert hij bij nationale beroepsorkesten als Holland Symfonia, het Noord Nederlands Orkest, het Residentie Orkest en Synfonietta Aurora. Bij onder andere het Promenade Orkest wordt hij regelmatig gevraagd als aanvoerder van de alten.

In 2005 nam hij een voor de barokmuziek aangepaste alt in gebruik om zich hiermee in de oude muziek te kunnen specialiseren. Hij volgde lessen bij Antoinette Lomann en Lucy van Dael en trad op met verschillende ensembles, onder andere op het Festival Oude Muziek Utrecht.

Sinds 2009 geeft hij af en toe ook met een Viola d’Amore concerten.

Sinds zijn studie geeft hij les aan zowel kinderen als volwassenen. Sinds enkele jaren geeft hij ook aan groepen les – hij coacht ensembles en hij is verbonden aan het leerorkest. Dit jaar maakt hij ook kennis met Hallo Muziek!, een via Holland Symfonia Academie ontstaan initiatief om kinderen op scholen met verschillende muziekinstrumenten en muziekvormen in contact te brengen.