Vrouwenkoor Melos o.l.v. Lucas Vis
‘SEE, MINE OWN SWEET JEWEL’

zaterdag 17 november | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Vocaal Ensemble Melos is een vrouwenkoor dat in 2015 is ontstaan uit een initiatief van Caroline Spanjaard, Wikkie en Lucas Vis.

Sindsdien zijn er diverse concerten gegeven met werken voor vrouwenkoor. De eeuwenlange traditie van vrouwenkoorzang wordt door Melos met grote gedrevenheid en liefde voor de muziek voortgezet in het uitvoeren van repertoire van alle tijden.

Vrouwenkoor Melos o.l.v. Lucas Vis
Vrouwenkoor Melos o.l.v. Lucas Vis

Lucas Vis studeerde cello, orkestdirectie en compositie. Hij was vaste dirigent van onder andere het Balletorkest en van het Brabants Orkest en gaf tevens concerten met onder andere het Nederlands Kamerorkest, het Residentie Orkest en het Concertgebouworkest. Hij doceerde orkestdirectie aan de Conservatoria van Maastricht, Den Haag en Amsterdam. Van dit laatste conservatorium was hij van 1998 tot 2005 tevens artistiek directeur.

Momenteel geeft hij nog steeds lessen orkestdirectie in Amsterdam en dirigeert hij met regelmaat orkesten van de verschillende Duitse radiostations in Keulen, Frankfurt, Stuttgart, München en Berlijn. Daarnaast is hij een veelgevraagd dirigent van ensembles voor nieuwe muziek.