Zomerconcerten: Henk Kooiker, orgel
Muziek van o.a. Pachelbel, Bach, Corrette en Hollins

zaterdag 08 augustus | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Orgel manuaal groot

Attentie: Voor dit concerten werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor


Ir. Hendrik Kooiker studeerde orgel bij Michel Chapuis (interpretatie), Walter Kraft (improvisatie en hedendaagse muziek) en staatsexamen orgel bij Koos Bons. Daarnaast behaalde hij de ingenieurstitel aan de universiteit van Delft in de richtingen akoestiek en transmissie van informatie.

Hij is werkzaam als orgelbouwkundig adviseur bij nieuwbouw en restauratie van pijporgels en kerken, was als zodanig betrokken bij o.a. de restauratie van de orgels in het Concertgebouw te Amsterdam, de Gereformeerde Kerk van Hazerswoude-dorp, het Concertgebouw te Haarlem, de Noorderkerk te Amsterdam en de Maranathakerk te Alphen a/d Rijn. Tevens is hij akoestisch adviseur bij nieuwbouw of verbouw van kerken en ontwerp van audiovisuele installaties van o.a. de Basiliek van Tongeren en de Nationale Basiliek in Brussel.

Henk Kooiker is inmiddels 50 jaar organist van de Waalse Kerk te Den Haag en beheerder van het waardevolle Cavaillé-Coll orgel, tweede organist van de Agnus Dei-kerk te Waalre. Hij is akoestisch- en orgelbouwkundig adviseur van de PKA, de Protestantse Kerk van Amsterdam en was dat eveneens voor de Commissie Orgelzaken van de PKN. Medeoprichter van het Platform voor de Orgelkunst en -cultuur en bestuurslid van het Nationaal Instituut voor de Orgelkunst (NIvO), medeoprichter van het CvON (College van Orgeladviseurs in Nederland).

In 1995 ontving hij de zilveren medaille behorende bij het diploma uitgegeven door ‘Arts, sciences et lettres’ voor zijn inzet voor de Franse orgelbouwkunst en muziek in Nederland. In 2012 ontving hij een koninklijke onderscheiding voor zijn werk en inzet voor de orgelcultuur.

Hij is als opnametechnicus verantwoordelijk voor de BOF cd-serie ‘Brabants Orgelrijkdom’ en vele koor- en ensemble-concerten en cd-producties. Ook voor Muziek in de Cathrien heeft hij de “online concerten” op deze website mogelijk gemaakt.

Henk Kooiker
Henk Kooiker

Attentie: Voor dit concerten werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor