Concerten

Programma Muziek in de Cathrien voorjaar 2019

 

Een uurtje genieten!

Voorwoord van voorzitter Henny Houben

Na het succesvol verlopen orgelfestival in september 2018 en een aantal prachtige en goed bezochte concerten in het afgelopen najaar kunnen we u een nieuwe concertreeks aanbieden. Onze programmacommissie is direct na de zomervakantie begonnen met de invulling van de zaterdagmiddagconcerten voor het voorjaar 2019.

Ook nu willen we vasthouden aan onze werkwijze van afwisselend koor-, orgel- en kamermuziekconcerten. Er valt dus weer veel te kiezen. Verheugend is dat we kunnen melden dat tijdens het concert van zaterdag 6 april de Eindhovense componist Antoon Maessen herdacht wordt. Hij werd 100 jaar geleden geboren.

Het bestuur heeft helaas het besluit moeten nemen om de entreeprijs met ingang van 1 januari te verhogen. De reden hiervoor is dat wij in die prijs de stijgende kosten – o.a. de b.t.w.-verhoging – moeten gaan doorberekenen. De jarenlang gehanteerde basisprijs wordt nu naar 10 euro verhoogd.

De monumentale Catharinakerk kan rekenen op steeds meer belangstellende bezoekers. Wij hopen dat dit ook voor de komende concerten gaat gelden. Met veel enthousiasme biedt het bestuur u in het nieuwe seizoen opnieuw een aantal uitvoeringen aan van hoge kwaliteit als een prachtig muzikaal bouquet.

De wekelijkse concerten beginnen – tenzij anders vermeld – om 15.00 en duren een uur.