Ad Parnassum o.l.v. Anthony Zielhorst
Le vrai visage de la paix

zaterdag 02 mei | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Kamerkoor Ad Parnassum

met om 14.25 uur: beiaardbespeling door Rosemarie Seuntiëns.

Een programma met koormuziek van o.a. Escher, Andriessen, Dijker en Tsoupaki  ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding.

Ad Parnassum is een groep ervaren ensemblezangers uit de provincie Noord-Brabant. Het koor zingt geestelijke en profane muziek op een hoog niveau. Niet alleen brengt het onbekende hedendaagse muziek ten gehore, maar wordt de luisteraar ook verrast met indrukwekkende muziek uit vergeten muziekarchieven. De nadruk in het repertoire ligt op werk van Nederlandse en Vlaamse componisten.
Ad Parnassum is in 1980 opgericht door het echtpaar Pieter van Moergastel en Lia Lighthart. De muzikale leiding is sinds 1997 in handen van Anthony Zielhorst.


Anthony Zielhorst (Foto: Frank Jansen)
Anthony Zielhorst (Foto: Frank Jansen)

Anthony Zielhorst studeerde schoolmuziek, orgel en koordirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Hij is werkzaam als hoofd van de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij publiceerde in verschillende wetenschappelijke tijdschriften en maakt deel uit van de redactie van het Gregoriusblad. Hij is voorzitter van de stichting Amici Cantus Gregoriani en van de stichting Pro Piano.

Anthony Zielhorst houdt zich als koordirigent met verschillende genres en stijlen bezig.
Gregoriaans voert hij uit met Gregoriaans Koor Utrecht (sinds 1 december 1998). Polyfoon repertoire uit de 2e helft van de 16e eeuw is zijn aandachtsgebied bij Collegium Musicum Amsterdam (sinds september 1995). Nederlandse en Vlaamse muziek uit 20e en 21e eeuw is de kern van het repertoire van kamerkoor Ad Parnassum te Tilburg (sinds 1 oktober 1997).
Met het Nederlands Zangtheater (Amsterdam, sinds november 1993) richt hij zich op nieuwe vormen van muziektheater. Daarnaast leidt hij incidenteel projecten van Vocaal Ensemble COQU uit Utrecht.