Brabants Jeugd Project Orkest o.l.v. Johan Smeulders
Winterconcert

zaterdag 11 december | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven
Brabants Jeugd Project Orkest

Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor


Het Brabants Jeugd Project Orkest (BJPO) is een jeugdorkest bestaande uit talentvolle muzikanten van 13-26 jaar uit heel Noord-Brabant. In 2018 is de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) dit orkest gestart met chef-dirigent Johan Smeulders.

Het doel vanuit het BJPO is om deze muzikanten te inspireren, te verbinden en om ze enthousiast te maken voor blaasmuziek. Tijdens de projecten worden ze uitgedaagd om hun talenten in een omgeving met gelijkgezinden te ontplooien. Dit zorgt voor een bruisende en positieve omgeving waarin de BJPO’ers muzikaal kunnen groeien; iets wat ze mee terug kunnen nemen naar hun eigen muziekvereniging. Bovendien krijgen ze de mogelijkheid om zich persoonlijk te ontwikkelen als bestuurder in de orkestcommissie. De BBM maakt zo van het BJPO niet alleen een kweekvijver voor getalenteerde muzikanten, maar ook voor enthousiaste commissie- en bestuursleden.


foto van dirigent Johan Smeulders
dirigent Johan Smeulders (1988)

Het BJPO staat onder leiding van dirigent Johan Smeulders (1988) uit Nuenen. Johan heeft in 2011 zijn Bacheloropleiding “Klassiek Euphonium” afgerond aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Op 5 juli 2015 studeerde Johan cum laude af voor de Bachelorstudie Harmonie, Fanfare en Brassband-directie bij de heer Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

In 2017 behaalde Johan zijn Masterstudie directie met medewerking van de “Marinierskapel der Koninklijke Marine”. Ook voor deze studie kreeg hij een cum laude onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Op dit moment dirigeert Johan verschillende orkesten. Zo is hij als dirigent verbonden aan het harmonieorkest van Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel, harmonie Sint Caecilia uit Lieshout, muziekvereniging Sint Cecilia Oerle en is hij dirigent bij Boxtel’s Harmonie. Tevens werkt Johan als arrangeur voor verschillende (professionele) orkesten.


Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor