Franck-Integrale 2022: Six Pièces (4,5,6)
Ruud Huijbregts speelt alle grote orgelwerken van Franck

zaterdag 28 mei | 15.00 uur | Stadskerk St. Cathrien, Begijnenhof 2, Eindhoven

Dit jaar vieren we de 200ste geboortedag van César Franck (1822-1890).
We zullen dit jaar veel aandacht aan zijn muziek besteden: op 5 maart en 2 april zullen koorwerken te horen zijn, en stadsorganist Ruud Huijbregts zal in de loop van 2022 alle grote orgelwerken van Franck uitvoeren op het orgel van de St.Catharinakerk.

Na het begin op zaterdag 19 februari met de eerste drie van de Six Pièces, wordt er zaterdag 28 mei 2022 vervolgd met de laatste drie stukken uit de Six Pièces: Pastorale, Prière en Final.
In het najaar klinken dan de Trois Pièces (Fantaisie en La, Cantabile en Pièce Héroïque) en de Trois Chorals.


Ruud Huijbregts
Ruud Huijbregts

Organist, klavecinist en dirigent Ruud Huijbregts studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg orgel bij Hub. Houët en Bram Beekman, klavecimbel bij Gerard Dekker en koordirectie bij Jan Boogaarts en Cees Rotteveel. 

Als organist/klavecinist en dirigent concerteerde hij in diverse Europese landen en werkte hij mee aan vele radio-, TV- en CD-opnamen.

Sinds 1991 is hij dirigent/organist aan de St. Catharinakerk te Eindhoven, waar hij sinds 2011 ook stadsorganist is. Daarnaast is Ruud Huijbregts dirigent van Collegium Vocale Eindhoven en als artistiek leider leider mede-verantwoordelijk voor de programmering van de serie Muziek in de Cathrien te Eindhoven.

Sinds 2015 is hij docent orgel en theorievakken aan de Academy of Music and Performing Arts (AMPA, Fontys Hogeschool voor de Kunsten) in Tilburg.


Attentie: Voor dit concert werken we samen met Ticket Kantoor. Hiermee kunt u de noodzakelijke registratie en betaling voor dit concert vooraf regelen zodat u zonder extra wachten het concert kunt bezoeken.

Koop uw kaartje met Ticket Kantoor