ONLINE // Muziek van Handel (Gloria), Corelli, Purcell en Sammartini
Zang en continuo in een online concert

zaterdag 13 juni | 0.00 uur | Online, gratis te beluisteren, steunt u ons?
Enide Lebrocquy, sopraan

2020-06-13

U kunt Stichting Collegium Musicum Eindhoven steunen door uw concertbijdrage over te maken op rekening:

NL32INGB0006494758
Collegium Musicum Eindhoven
“concertbijdrage 13 juni”

Handels Gloria

Het Gloria ontbrak in de thematische catalogus van Handels werken, maar werd in 2001 in Londen ontdekt in de bibliotheek van de Royal Academy of Music.

Handel heeft het Gloria, een veeleisend stuk voor een coloratuurstem, twee violen en basso continuo, gecomponeerd tijdens zijn vroege jaren in Duitsland voorafgaand aan zijn vertrek naar Italië in 1706 of in Italië in 1707. Hij verdeelde de liturgische tekst in acht bewegingen. Later gebruikte hij er delen van voor zijn composities Laudate pueri dominum en Utrecht Te Deum and Jubilate.

George Frideric Handel
George Frideric Handel

Voor dit concert hoeft u géén toegangskaartje te kopen. U hoeft alleen maar op de link te klikken in onze website www.muziekindecathrien.nl . Stichting Collegium Musicum Eindhoven betaalt de musici vanzelfsprekend het gebruikelijke honorarium. Dankzij de zeer gewaardeerde giften van onze trouwe donateurs en vrienden, een bescheiden overheidssubsidie en onze reserves, zijn we daartoe in staat.

Maar we zouden heel blij zijn als u uw waardering voor dit concert zou willen uitdrukken door het overmaken van een ‘concertbijdrage’ op banknummer NL32INGB0006494758 van Collegium Musicum Eindhoven, onder vermelding van ‘concertbijdrage 13 juni’.