Adres en route

De Catharinakerk is de grote kerk met twee torens in het centrum van Eindhoven.

Adres: Begijnenhof 2, 5611 EL Eindhoven

Openingstijden:

  • dinsdag t/m vrijdag 10.00-16.30 uur
  • zaterdag 10.00-16.30 uur, behalve gedurende concerten
  • zondag 12.00-16.30 uur en tijdens de Eucharistieviering om 9.30 uur

Per trein / bus:

Treinstation Eindhoven-Centraal, tevens busstation Eindhoven, is op loopafstand van de kerk. Komende vanaf de perrontrappen binnenin het station slaat u linksaf en neemt de uitgang aan de zuid/centrum/taxi-zijde. U loopt in circa 10 minuten naar de kerk.

Per auto:

Volg de borden Eindhoven-Centrum.

In Eindhoven centrum volgt u de borden “Muziekgebouw Frits Philips” of “Stadhuis.”

Klik hier voor een routebeschrijving op maat.

Parkeren:

Er is nauwelijks parkeergelegenheid bij de kerk. U kunt uw auto het beste parkeren in de parkeergarage “Q-Park Stadhuisplein” (te bereiken via Keizersgracht / Wal) of “Heuvelgalerie” (te bereiken via Vestdijk). Beide parkeergarages zijn altijd open en op enkele tientallen meters loopafstand van de kerk.

Per fiets:

U kunt uw fiets tijdens winkeltijden en uitgaanstijden bewaakt stallen in Fietsenstalling De Heuvel op het Catharinaplein (kruispunt Ten Hagestraat / Jan van Lieshoutstraat).

Tevens zijn er enkele rekken direct bij de achteringang van de kerk. Let op: deze zijn onbewaakt!

Komt u voor een repetitie in een van de bijruimtes: links achteraan in de kerk is een houten deur die naar de koffie- en de koorkamer leidt (eventueel even aanbellen). Buiten de openingstijden kunt u de zij- of achteringang gebruiken. Als u voor de kerk staat loopt u links langs de kerk. De zij-ingang is rechtuit: bij de wand met glazen tegels is een deur met bel. De achteringang bereikt u door links voor het kantoorpand langs te lopen en dan rechts de gang in en weer rechts het hek. Daar gaat u door, en loopt langs de parkeerplaatsen tot aan een trapje en een deur aan de rechterkant. De bel zit bij het raam rechts.

Catharinakerk Eindhoven gezien vanaf het Stratumseind