Maandbrief december 2021

Download hier deze maandbrief als PDF

Agenda Muziek in de Cathrien – december 2021

Wij houden ons aan de maatregel van de overheid. Tijdens de concerten van Muziek in de Cathrien functioneert de Catharinakerk als concertzaal. Dat betekent dat wij verplicht zijn u aan de ingang van de kerk om uw coronatoegangsbewijs (Nederlandse QR-code) én uw identiteitsbewijs te vragen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Wilt u deze documenten (of uw telefoon) bij de ingang gereed houden?

Het blijft mogelijk om uw zitplaats op de website www.muziekindecathrien.nl te reserveren via de link die u op de concertpagina vindt. Er is ook een kassa beschikbaar voor losse kaarten. Daar kunt u contant betalen of (contactloos) pinnen.

Thomas’ Twaalfuurtje. Komt u op zaterdagmiddag naar Muziek in de Cathrien?

Dan kunt u vooraf lekker en voordelig lunchen bij Thomas Eindhoven, gevestigd op Stratumseind 23, naast de kerk. Reserveren is niet nodig. De flyer met meer informatie ligt in de kerk.

Op zaterdag 4 december om 15:00 uur is het programma gewijd aan een portret van Jan Pieterszoon Sweelinck, wiens sterfdag (oktober 1621) dit jaar uitgebreid herdacht wordt. U hoort orgelmuziek, chansons, meerstemmige psalmen en canons, vertolkt door Collegium Musicum Catharina, Ruud Huijbregts en Gerard Habraken, orgel.

Om 14:25 uur bespeelt Rosemarie Seuntiëns de Philipsbeiaard, uiteraard met muziek van Sweelinck.

Op zaterdag 11 december om 15:00 uur is het podium geheel gevuld met de  enthousiaste jonge musici van het Brabants Jeugd Project Orkest, bestaande uit talentvolle muzikanten tussen de 13 en 26 jaar. Onder leiding van Johan Smeulders en met medewerking van sopraan Franka van Dommelen vullen zij de kerkruimte met “wintermuziek”, o.a. Russian Christmas Music van Alfred Reed en A Christmas Ouverture van Nigel Hess.

Zaterdag 18 december om 15:00 uur klinkt Kerstmuziek in de Cathrien onder de titel “O magnum Mysterium”. Collegium Vocale & Instrumentale Eindhoven en de vocale solisten Rianne Wilbers, Hanna van Roijen, Emilie Wijers, Pim van Drunen en Marcel van Dieren, o.l.v. Ruud Huijbregts met Gerard Habraken, orgel voeren o.a. het Oratorio de Noël van Camille Saint-Saëns uit. Met dit grote werk, waarin het kerstverhaal op diverse manieren door koor, orkest en solisten verklankt wordt, besluit Muziek in de Cathrien het jaar 2021.

Het voorjaarsseizoen 2022 van Muziek in de Cathrien begint op zaterdag 15 januari 2022.

Als tip van de maand december van het Muziekgebouw Eindhoven vermelden we

Holland Baroque & London Community Gospel Choir met Kerstconcert – The Birth of Gospel. In dit sfeervolle en swingende concert klinken vroege hymnen uit de Verenigde Staten naast Engelse kerstklassiekers. Holland Baroque en het London Community Gospel Choir volgen het pad terug naar de eerste gospelsongs en vieren Kerstmis volgens oude tradities in een fonkelnieuwe combinatie.

Maandag 20 december om 19:00 uur in onze eigen Catharinakerk!

Info en kaarten via www.muziekgebouweindhoven.nl