Maandbrief november 2021

Download hier deze maandbrief als PDF

Download hier het affiche van deze maand als PDF

Agenda Muziek in de Cathrien – november 2021

Vanaf zaterdag 25 september 2021 houden wij ons aan de maatregel van de overheid. Tijdens de concerten van Muziek in de Cathrien functioneert de Catharinakerk als concertzaal. Dat betekent dat wij verplicht zijn u aan de ingang

van de kerk om uw coronatoegangsbewijs (Nederlandse QR-code) én

uw identiteitsbewijs te vragen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Wilt u deze documenten (of uw telefoon) bij de ingang gereed houden?

Het blijft mogelijk om uw zitplaats op de website www.muziekindecathrien.nl te reserveren via de link die u op de concertpagina vindt. Er is ook een kassa beschikbaar voor losse kaarten. Daar kunt u contant betalen of (contactloos) pinnen.

Op zaterdag 6 november om 15:00 uur wordt het monumentale Requiem van de Franse componist André Campra uitgevoerd door de solisten David Cohen, Gert-Jan Verbueken en Michiel Meijer; Collegium Vocale & Collegium Instrumentale Eindhoven, o.l.v. Ruud Huijbregts.

André Campra (1660-1744) was een toonaangevende Franse componist op het gebied van theatermuziek en kerkmuziek in de vroege 18e eeuw. Hij was een belangrijk voortzetter van de stijl van Lully en wegbereider voor Rameau.

Om 14:25 uur bespeelt Rosemarie Seuntiëns de Philipsbeiaard met muziek van Franse componisten.

Op zaterdag 13 november om 15:00 uur maakt Muziek in de Cathrien een uitstapje naar het lichtere genre. Jelle Leistra, Arjan van Baest & combo laten onvergetelijke liedjes van Harry Bannink horen onder het motto:

Goeie vrienden laat je niet alleen!

Zaterdag 20 november om 15:00 uur klinkt OrgelMuziek. Prof. Ludger Lohmann (Stuttgart) is te gast in de Cathrien. Hij laat Symfonische koralen horen van

Max Reger, Franz Liszt en van Günter Raphael, een veelzijdig 20e-eeuws componist, wiens werkenlijst meer dan 300 composities omvat: orkestwerken, kamermuziek, koormuziek, piano- en orgelwerken enz. Aanvankelijk stond Raphael onder invloed van Brahms en Reger, later ontwikkelde hij een modernere stijl.

Zaterdag 27 november om 15:00 uur viert het Brabant Koor in onze serie het

40-jarig jubileum met een uitvoering van Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Het koor en de solisten Elise van Es, sopraan en Patrick Pranger, bariton, worden begeleid door een tweetal pianisten: Ben Martin Weijand en Ad Broeksteeg.

Leiding: Louis Buskens.

N.B. gewijzigde toegangsprijzen, zie www.muziekindecathrien.nl

Als tip van de maand november van het Muziekgebouw Eindhoven vermelden we het optreden  op woensdag 3 november om 20:15 uur van het Symfonieorkest Vlaanderen & pianiste Marie Ange Nguci met Pianoconcert nr.1 van Joh. Brahms en Symfonie nr.1 van Jean Sibelius.

Info en kaarten via www.muziekgebouweindhoven.nl