Maandbrief oktober 2021

Download hier deze maandbrief als PDF

Agenda Muziek in de Cathrien – oktober 2021

Vanaf zaterdag 25 september 2021 houden wij ons aan de nieuwe maatregel van de overheid. Tijdens de concerten van Muziek in de Cathrien functioneert de Catharinakerk als concertzaal. Dat betekent dat wij verplicht zijn u aan de ingang van de kerk om uw coronatoegangsbewijs (QR-code) én uw identiteitsbewijs te vragen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

In de maand september klonk weer veel muziek in de Cathrien, voor een toenemend aantal toehoorders. Fijn dat u onze concertserie weer weet te waarderen!

Het blijft mogelijk om uw zitplaats op de website www.muziekindecathrien.nl te reserveren via de link die u op de concertpagina vindt. Er is ook een kassa beschikbaar voor losse kaarten. Daar kunt u contant betalen of (contactloos) pinnen.

Op zaterdag 2 oktober om 15:00 uur bezingen sopraan Marjon Strijk en bas Frank Hermans, begeleid door het luitspel van David van Ooijen diverse muzikale emoties. Zij geven hun programma de titel: “Melancholy & Erinnerung”. U hoort liederen van o.a. John Dowland, Henry Purcell, Franz Schubert en Felix Mendelssohn.

Om 14:25 uur bespeelt Rosemarie Seuntiëns de Philipsbeiaard met liederen van dezelfde componisten.

 

Ook op zaterdag 9 oktober om 15:00 uur worden liefde en smart bezongen, ditmaal door Theo Decloedt, bariton, begeleid door Ben van Daal aan de piano en een barokensemble: Julia Hernández Sánchez en Dieuwke de Vries, viool, Nina Morel, cello en Ruud Huijbregts, orgel. Theo studeerde juni 2021 af voor de bachelor klassieke zang in Tilburg. U kunt genieten van muziek van Nicolaus Bruhns (De profundis), J.S. Bach (BWV 654) en Robert Schumann (Dichterliebe, opus 48).

Zaterdag 16 oktober om 15:00 uur is Capella Sine Nomine te gast, een projectkoor o.l.v. André Vis, dat vaker in onze serie optrad en blij is weer met een mooi programma naar Eindhoven te kunnen komen. Hun programma draagt de titel Memento mori. Ze voeren het uitdagende Totentanz van Hugo Distler uit, in samenwerking met de Duitse acteur Hans Radloff en blokfluitiste Willeke de Boer. Als tegenhanger zingen zij prachtige en troostende muziek van Healey Willan, Fredrik Sixten, Paul Mealor en John Tavener.

Zaterdag 23 oktober om 15:00 uur klinkt Nieuwe OrgelMuziek in de Cathrien.

Jubilaris Ruud Huijbregts (30 jaar organist van de St. Catharinakerk en 10 jaar stadsorganist van Eindhoven) speelt nieuwe orgelwerken van vier componisten: Arjan van Baest, Maurick Reuser, Mark Hendriks, Evert van Merode.

Sopraan Rianne Wilbers verleent haar medewerking. De Stichting Muziek Nu presenteert de cd met de opnames van deze muziek. Na afloop te koop voor € 10,- (contant)

 

Als tip van de maand oktober van het Muziekgebouw Eindhoven vermelden we het concert op dinsdag 5 oktober om 20:15 uur. Het bruisende Paris Mozart Orchestra & Carjez Gerretsen, klarinet met klassieke all-time favorieten en Frans impressionisme. Muziek van Brahms, Mozart, Vacchi en Ravel. Dirigenten zijn oprichtster Claire Gibault en de jonge Venezolaanse Gladysmarli Vadel.