Bestuur

De geschiedenis van het Collegium Musicum Eindhoven gaat terug tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw. In 1988 werd de stichting Muziek in de Cathrien opgericht, met als doel het organiseren van concerten in de St. Catharinakerk. In 1997 volgde de fusie met de stichting Vrienden van het Orgel (opgericht in 1986). Sindsdien was de naam Stichting Kerkconcerten Eindhoven, medio 2012 omgedoopt tot Collegium Musicum Eindhoven.

De belangrijkste activiteit van dit Collegium is de organisatie van de concertreeks “Muziek in de Cathrien”, die in Eindhoven en de regio een levend begrip is geworden.

Bestuur van de stichting Collegium Musicum Eindhoven en organisatie van de concerten zijn in handen van vrijwilligers. De programmering van de concerten is het werk van een programmacommissie, bestaande uit professionele musici. Artistiek leider is Ruud Huijbregts.

Het bestuur komt meerdermalen per jaar bij elkaar om nieuwe en lopende zaken binnen de stichting Collegium Musicum Eindhoven te bespreken. Het is daarnaast ook de drijvende kracht achter de concertserie Muziek in de Cathrien.

Henny Houben

Henny Houben
voorzitter

H.P.G.M. Houben – Sipman

Marleen Kerssen

Marleen Kerssen
secretaris

M. Kerssen – Muilwijk

Marie-José Putmans - Donkers

Marie-José Putmans
penningmeester

M.J.S.C. Putmans - Donkers

Helmy Koster
vice-voorzitter, PR, social channels

W.C.J.M. Koster - Van den Berk

Ton Habraken
algemeen bestuurslid

Ton Habraken

Cor Jacobs

Cor Jacobs
algemeen bestuurslid

C.J. Jacobs