Stadskerk St. Cathrien
Het grote Verschueren Orgel
Collegium Vocale Eindhoven
Vorige slide
Volgende slide

Locatie en route

De Catharinakerk is de grote kerk met twee torens in het centrum van Eindhoven.

Adres: Begijnenhof 2, 5611 EL Eindhoven

Openingstijden:

  • dinsdag t/m vrijdag 10.00-16.30 uur
  • zaterdag 10.00-16.30 uur, behalve gedurende concerten
  • zondag 12.00-16.30 uur en tijdens de Eucharistieviering om 9.30 uur

Per trein / bus:

Treinstation Eindhoven-Centraal, tevens busstation Eindhoven, is op loopafstand van de kerk. Komende vanaf de perrontrappen binnenin het station slaat u linksaf en neemt de uitgang aan de zuid/centrum/taxi-zijde. U loopt in circa 10 minuten naar de kerk.

Per auto:

Volg de borden Eindhoven-Centrum.

In Eindhoven centrum volgt u de borden “Muziekgebouw Frits Philips” of “Stadhuis.”

Klik hier voor een routebeschrijving op maat.

Parkeren:

Er is nauwelijks parkeergelegenheid bij de kerk. U kunt uw auto het beste parkeren in de parkeergarage “Q-Park Stadhuisplein” (te bereiken via Keizersgracht / Wal) of “Heuvelgalerie” (te bereiken via Vestdijk). Beide parkeergarages zijn altijd open en op enkele tientallen meters loopafstand van de kerk.

Per fiets:

U kunt uw fiets tijdens winkeltijden en uitgaanstijden bewaakt stallen in Fietsenstalling De Heuvel op het Catharinaplein (kruispunt Ten Hagestraat / Jan van Lieshoutstraat).

Tevens zijn er enkele rekken direct bij de achteringang van de kerk. Let op: deze zijn onbewaakt!

Komt u voor een repetitie in een van de bijruimtes: links achteraan in de kerk is een houten deur die naar de koffie- en de koorkamer leidt (eventueel even aanbellen). Buiten de openingstijden kunt u de zij- of achteringang gebruiken. Als u voor de kerk staat loopt u links langs de kerk. De zij-ingang is rechtuit: bij de wand met glazen tegels is een deur met bel. De achteringang bereikt u door links voor het kantoorpand langs te lopen en dan rechts de gang in en weer rechts het hek. Daar gaat u door, en loopt langs de parkeerplaatsen tot aan een trapje en een deur aan de rechterkant. De bel zit bij het raam rechts.