Stadskerk St. Cathrien
Het grote Verschueren Orgel
Collegium Vocale Eindhoven
Previous slide
Next slide

Steven Henry | klarinet & bewegingssensoren

Uitvoerenden

Steven Henry, basklarinettist in samenwerking met Ruud Huijbregts, orgel

Programma

MuST: #Music #Science #Technology presenteert:
Een uniek en innovatief crossover concert. Een optreden met bewegingssensoren, het aansturen van een kerkorgel(!), samen met de basklarinet.

  • Watching – Graham Fitkin
  • Sonate #2 (2023) – II. Meditative and dreamy – Jonathan Russell
  • Gaudeamus in loci pace (1983) – James MacMillan (*1959) (orgel solo)
  • SAMU VI (for organ) – Steven Henry

Beleef een ongekende samensmelting van technologie en traditie! Kom naar deze buitengewone voorstelling waar geavanceerde technologie en de tijdloze schoonheid van het kerkorgel elkaar ontmoeten. Tijdens dit concert laat Steven Henry bewegingssensortechnologie naadloos samensmelten met de majestueuze kerkorgels van de Catharinakerk.
Wees getuige van een unieke performance als Steven Henry, spelend op de basklarinet, de kracht van bewegingssensoren inzet om een betoverend geluid te creëren op niet één, maar twee kerkorgels. Dit belooft een geheel nieuwe en onvergetelijke muzikale reis te worden.
Laat je naast deze unieke ervaring door nog drie stukken meeslepen, uitgevoerd door Steven Henry en organist Ruud Huijbregts.
Mis deze unieke mix van traditie en innovatie niet. Verzeker je nu van een plek voor een middag vol muziek die je voor altijd bij zal blijven!

Stichting MuST organiseert, ondersteunt en initieert projecten op het grensvlak van muziek, wetenschap en technologie. Neem voor meer info contact op met Steven Henry.

Over de Uitvoerenden

Steven Henry is basklarinettist en componist. Sinds enkele jaren combineert hij zijn akoestische spel met elektronische begeleiding en effecten.

Hiervoor maakt hij vooral gebruik van bewegingssensoren waarmee hij de uitvoering in realtime kan manipuleren door middel van bewegingen met de basklarinet en met zijn handen. Tijdens dit concert zal hij met de bewegingssensoren het orgel van de Catharinakerk aansturen. Een unieke combinatie van technologieën uit verschillende tijdperken.

Naast het elektronicagedreven deel van het programma zal Steven Henry ook enkele werken uitvoeren met organist Ruud Huijbregts. Al met al wordt het een bijzondere middag met een unieke combinatie van basklarinet, kerkorgel en elektronica!

Ruud Huijbregts is welbekend organist in de Cathrien en bespeler van Het grote Verschueren orgel.

Datum

11 nov 2023
Verlopen!

Tijd

15:00 - 16:00

Locatie

Stadskerk St. Cathrien
Begijnenhof 2, Eindhoven
  • Genre:


  • Tickets aan ingang van de kerk of online: