Stadskerk St. Cathrien
Het grote Verschueren Orgel
Collegium Vocale Eindhoven
Previous slide
Next slide

Baldou | dwarsfluit, Kokkinou | piano

Uitvoerenden

 • Kali Baldou, fluit
 • Angeliki Kokkinou, piano

Programma

 • Johann Sebastian Bach
  Sonata for flute and piano in B minor BWV 1030 (1735)
  Andante
  Largo e dolce
  Presto
 • Sergei Rachmaninov
  Étude-Tableau op.39 no.4 in B minor (1917)
  Allegro assai
 • Gabriel Fauré
  Sicilienne op.78
  arr. for flute and piano (1893)
 • Jacques Ibert
  Pièce pour Flute seule (1936)
 • Francis Poulenc
  Sonata for flute and piano, FP 164 (1957)
  Allegro malincolico
  Cantilena : Assez lent
  Presto giocoso

Over de uitvoerenden

Kali Baldou (1996), is een toegewijde en ervaren fluitiste, geboren in Kefalonia en momenteel gevestigd in Nederland. Haar artistieke activiteiten liggen op zowel solo- als kamermuziekrepertoire, aangevuld met actieve betrokkenheid bij interdisciplinaire projecten en uitvoeringen. Ze studeerde af aan de Landbouwuniversiteit van Athene met een masterdiploma in biotechnologie (2021) en behaalde een diploma in fluitspel (2020) in Athene, waarbij ze een uitmuntend cijfer behaalde tijdens haar studie bij de gewaardeerde professor mevrouw Natalia Gerakis. Momenteel volgt ze de bachelor Fluit Performance aan de Fontys Academie voor de Kunsten in Tilburg, onder begeleiding van Leon Berendse en Edith van Dyck.

In haar fluitspel presenteert ze een repertoire dat varieert van klassieke werken tot samenwerkingen met verschillende orkesten en ensembles. Ze trad op in verschillende concertzalen en festivals in Griekenland en Nederland, zoals onder meer de concertzaal van Athene, de Nationale Opera en het November Music Festival. Als soliste heeft ze uitdagende stukken op zich genomen, zoals het Concerto voor 2 fluiten van D. Chimarosa en ‘La Tempesta di Mare’ van A. Vivaldi, waarmee ze haar veelzijdige muzikaliteit tentoonspreidt.

Angeliki Kokkinou, geboren in 1997 in Athene, is een pianiste die momenteel in Nederland woont. Haar voornaamste focus ligt op solo- en kamermuziekrepertoire, maar ook op interdisciplinaire projecten en uitvoeringen. Ze streeft ernaar bij te dragen aan het mozaïek van klassieke en hedendaagse piano door nauw samen te werken met componisten en nieuwe muziek uit te voeren.

Na haar afstuderen aan de Nationale en Kapodistrian Universiteit van Athene met een bachelordiploma in musicologie (2022) en het behalen van een diploma pianospel (2018) ) in Athene volgt ze momenteel een bacheloropleiding piano aan de Fontys Academie voor de Kunsten in Tilburg, onder leiding van Keiko Shichijo. Ze trad op in verschillende concertzalen en festivals in Griekenland en Nederland, zoals onder meer Korzo Theater, Hellenic Broadcasting Corporation (ERT) en Music Festival.

Datum

09 mrt 2024

Tijd

15:00 - 16:00

Locatie

Stadskerk St. Cathrien
Begijnenhof 2, Eindhoven
 • Genre:


 • Tickets aan ingang van de kerk of online: